dijous, 4 de setembre del 2008

Coneixement d'Oficis - Sabadell

De tant en tant sorgeixen Projectes de Formació que estan predestinats a romandre pels temps dels temps.

He tingut la sort de dirigir Escoles Taller, Cases d'Ofici i Tallers d'Ocupació en la meva etapa al Vapor Llonch, però un dels meus preferits era i és el Coneixement d'Oficis. Genuïnament sabadellenc.

La idea original de fa uns sis anys ha evolucionat cap un projecte prou dimensionat que compta amb la participació de 15 IES de Sabadell i aquest any un de Sant Quirze (aviat veurem a Castellar a la llista).Cada Institut hi participa amb un grup d'uns 10 alumnes que no tenen previst treure's el Graduat de l'E.S.O. i realitzen 3 sessions de 4 hores pràctiques (12 hores) a cadascun dels oficis que tenen taller al Vapor. Fleca, Reparació d'automòbils, Indústries Gràfiques (el Gremi on treballo), Fusteria...

Avui he tingut la sort de tornar a la meva segona casa, el Vapor Llonch, i mentre organitzavem la partipació del Gremi a la propera edició amb l'Anna Monterde (excel·lent responsable del programa) i la Marina Monté (amiga de la Facultat i fantàstica tècnica), hem enumerat la quantitat de nois i noies que han trobat el seu espai al mercat laboral gràcies a aquesta iniciativa.

Il·luminar el camí de les persones que passen el seu periple acadèmic de manera poc òptima és una feina sacrificada però amb una recompensa espectacular.

Llarga vida al Coneixement d'Oficis!

Afortunadament amb polítics compromesos com la Montse Capdevila i gerents com el Toni Aranda, així serà.