dijous, 5 de febrer del 2009

El Pla d'Acció 2009

El Pla d’Acció 2009 proposa 128 mesures amb l’accent en les polítiques d’ocupació i l’estalvi energètic, entre d'altres 


Polítiques socials i d’ocupació

 

Dins la línia estratègica que du per nom “Un Castellar pensat per a les persones”, el Pla d’Acció 2009 posa l’accent a donar suport a les famílies amb rendes baixes i els col·lectius amb necessitats especials. Entre els principals ajuts que es posen en marxa, destaquen l’obertura de noves línies de subvencions: per reduir la pressió fiscal a persones amb recursos econòmics insuficients; per facilitar l’accés a l’habitatge; i per atendre les persones grans.

També s’han ampliat els ajuts d’utilització del transport públic, que fins ara només estaven adreçats a les persones grans. A partir del 16 de febrer de 2009, també se’n podran beneficiar els joves de 16 a 25 anys i les persones en situació d’atur.

 Precisament, el suport a les persones desocupades s’ha prioritzat amb la creació d’una oficina única que centralitzarà la tramitació de nous ajuts en matèria de transport públic, formació i suport a les famílies. Entre d’altres, es concediran subvencions per la inscripció de fills a entitats esportives i de lleure i a serveis municipals com la Ludoteca, els Casals de Vacances i l’Escola de Música. També s’oferiran descomptes per la inscripció a l’Escola d’Adults i als cursos del Servei de Català.

Amb l’objectiu de millorar els serveis d’ocupació, també s’han incrementat els recursos destinats al Club de la Feina i la Borsa de Treball, que ampliaran el seu horari. La Regidoria d’Ocupació també treballarà en l’ampliació del catàleg de cursos de formació ocupacional i comptarà amb nous espais de formació ocupacional a la nova nau del metall que estarà situada al Pla de la Bruguera.

extret de www.castellarvalles.cat