dimecres, 4 de novembre del 2009

TICCities. Les TIC al servei de la Promoció Econòmica local.


Ahir es va celebrar a Barcelona la Jornada TICCities. Les TIC al servei de la Promoció Econòmica local. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la Diputació de Barcelona i Localret, consorci que vetlla pel desenvolupament de les telecomunicacions i l’aplicació de les TIC a les administracions locals de Catalunya, i del que forma part el nostre Ajuntament.

En aquest fòrum d’experts en TIC i Promoció Econòmica, hem pogut gaudir de dues grans ponències que van molt en la línia del que estem traçant a Castellar tant pel que fa a l'execució del Pla Avanza com per la participació en el Pla d’Innovació de la Conca del Ripoll (amb la creació de dos Clústers: Alimentació i Salut)

A la primera ponència, el Sr. Alfonso Vegara de la Fundación Metropolis, ha realitzat una sessió magistral sobre Territoris intel·ligents, aquells “capaços de descobrir la seva identitat, els seus comportaments d'excel·lència.” Només algunes de les propostes dels municipis marquen la diferència. “Cal, per tant, identificar els projectes estratègics que dialoguen amb els Clústers d'excel·lència”

A la segona, el Sr. Alfons Cornella, d'Infonomia, ha sintetitzat de manera molt pedagògica les conclusions del procés de reflexió que ha suposat el Programa TICCities. Es poden destriar tres punts: a) Ciutats bottom-up: els municipis s'han de pensar des de baix cap a dalt. b) Infra x Info: si la infraestructura no es multiplica per la infoestructura no s'aconsegueix res. Això vol dir que és necessari tenir bones instal·lacions i bones connexions, però que és vital comptar amb continguts i serveis potents. c) Mobilitzar els actius: el futur dels municipis depèn de la seva capacitat de mobilitzar els seus actius (entitats, empreses organitzacions...)

Prenem bona nota de tots aquests anàlisis que de ben segur es veuran reflectits als propers mesos en la posada en marxa del Centre de Coneixement de la Plaça Major.

Enhorabona a Localret i la Diputació de Barcelona per l'aposta inequívoca per les TIC com a valor de Promoció Econòmica.