dilluns, 7 de desembre del 2009

Arrenquen els Plans d'Ocupació 2009/10

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació va posar en marxa la setmana passada quatre nous plans d’ocupació que donaran feina durant sis mesos a nou persones en situació d’atur. Aquests plans, que tindran un cost de 83.000 euros finançats íntegrament pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat, responen a noves especialitats d’acord amb les necessitats actuals d’inserció.

Dos dels plans d’ocupació que s’han iniciat estan vinculats amb les tecnologies de la informació i comunicació. Una auxiliar administratiu donarà suport al projecte de catalogació i digitalització de l’arxiu fotogràfic de l’Ajuntament. Aquest arxiu consta d’un fons d’unes 130.000 fotografies digitals i unes 20.000 fotografies en suport paper. També s’ha contractat un altre auxiliar administratiu que s’ha afegit al projecte de posada en funcionament de la nova intranet municipal.

D’altra banda, s’han seleccionat unes altres cinc persones per al projecte “Recuperem el bosc” consistent en la realització de tasques de manteniment forestal per l’entorn natural de Castellar. D’aquestes, quatre ho faran com a peons forestals i una com a encarregat.

Finalment, unes altres tres persones han estat contractades com a auxiliars de la llar dins el marc del Servei d’Atenció Domiciliària. Aquest recurs municipal és impulsat per la Regidoria de Benestar Social i té com a objectiu donar suport a persones que pateixen algun tipus de limitació en la seva autonomia personal.

El procés de selecció ha anat a càrrec de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació. Els aspirants havien de complir com a requisits estar en situació d’atur i formar part de la borsa de treball de l’Ajuntament. A més, s’han tingut en compte altres requisits que figuraven en la convocatòria de plans d’ocupació presentada pel SOC. En aquest sentit, s’han prioritzat com a beneficiaris persones que formen part d’unitats familiars sense ingressos o bé treballadors autònoms en situació d’atur.

Tots els treballadors dels plans d’ocupació de la convocatòria 2009-2010 tindran una dedicació laboral del 70% de la jornada. La seva tasca es va iniciar el passat 1 de desembre i finalitzarà el proper 30 de maig de 2010.
70% de la jornada.