dilluns, 28 de setembre del 2009

Comença el Programa de Qualificació Professional Inicial (P.Q.P.I.) del curs 2009-2010

Programes | Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI)

Avui dilluns, 28 de setembre, ha començat el curs 2009-2010 del Programa de Qualificació Professional Inicial (P.Q.P.I.) de mecànica i soldadura. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, el regidor d’Ocupació, Joan Creus, i el regidor de l’Àrea Econòmica, Óscar Lomas, han donat la benvinguda als alumnes, que fan el curs a la nau 10 del carrer de la Noguera, al polígon industrial de Can Carner.

Els P.Q.P.I. s’adrecen a joves majors de 16 que no han obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu és proporcionar-los formació bàsica i professional que permeti una inserció social i laboral satisfactòria, així com la seva continuïtat formativa. Així, tal i com ha explicat Creus, “es pretén donar als alumnes eines per a la professionalització en un sector específic com és la soldadura i el metall, i al mateix temps es donen altres continguts transversals”.

El curs, homologat pel Departament d’Educació, ha estat subvencionat enguany amb 62.435,55 euros pel Servei d’Ocupació del Departament de Treball la Generalitat de Catalunya (SOC). Un total de 18 alumnes, la majoria de Castellar del Vallès, portaran a terme el curs aquest any 2009-2010.

font:www.castellarvalles.cat

dissabte, 26 de setembre del 2009

Centre Tecnològic Comunitari. Masquefa





Ahir al matí, 3 dels regidors implicats en el desenvolupament del Centre de Coneixement de la Plaça Major, l'Oscar, el Pepe, jo mateix i l'Alcalde vam anar a visitar el CTC de Masquefa.

Ens van rebre l'Alcalde i President del Consell Comarcal de l'Anoia, el Sr.Xavier Boquete, i la tècnica responsable del centre, la Sra. Carol Villanova.

Es tracta d'un concepte del que en podem treure molt rendiment a Castellar, i que complementa la part més TIC del Citilab de Cornellà, amb qui treballem colze a colze.

Amb l'horitzó a mitjan 2010 són moltes les propostes que s'estan teixint per omplir de contingut, de dinamisme i de servei a la ciutadania, aquest potent complex del cor de la vila.

Fantàstic el tracte dels col·legues de Masquefa. I permeteu-me la llicència humorística i parafrasejant el President Núñez: "grans persones, grans professionals, però fans d'Unió".

Parlo d'amor

Amb tanta notícia sobre eleccions alemanyes/portugueses m'ha vingut al cap Berlín, a no ser que sigui pel First we take Manhattan de dilluns.

Sigui com sigui, valgui'm per postejar sobre un tema que m'interessa.

L'Ignasi Blanch és un excel·lent dibuixant català. Afortunadament ell va ser l'escollit per il·lustrar l'any 90 un fragment del que va quedar del Mur de Berlín.

Recordo vivament el dia que vaig veure per primera vegada "Parlo d'amor", així es diu la gran obra.

La mescla Berlín, Mur, Art, paraules en català, autor català, em va arribar ben endins.

Haig de trobar la foto que m'hi vaig fer.

Gòtic(?)

Des d'ahir hi ha enrenou/safareig al voltant de la foto família ZP-matrimoni Obama.

Des del bloc de la Jéssica Fillol arribo a un article d'opinió d'El Mundo (Los monster, un ejemplo a seguir), prou encertat.



Dia boig

No, no facis cas,

viure és riure quan no pots plorar.

No, no facis cas,

les punyalades no maten mai.

I si un dia boig t'agafa, no, no facis cas,

tu no hi pots pas per més que hi facis,

deixa-ho córrer, deixa-ho estar.

No, no facis cas,

que l'angúnia no és cap defensa.

No, no facis cas,

si viure és el que desitges.

I si un dia boig t'agafa, no, no facis cas,

tu no hi pots pas per més que hi facis,

deixa-ho córrer, deixa-ho estar.

Masaveu. Castellar del Vallès

Des de dimecres he pogut compartir un parell de sopars amb dues persones que estimo molt, la 'tieta-Tresa-d'Uviedu' (germana del meu avi matern) i el tío Ricardo (fill d'ella, resident a Lleó).

La bona dona, amb 88 anys, encara ha aprofitat per visitar les seves amigues de tota la vida i anar a fer volts per Castellar. L'altrament dita Teresa de "Cal Magraner(u)" va néixer castellarenca i l'amor-ai las- va condicionar la seva vida, com ja acostuma a passar.

El 'Tío Richard', xòfer i home de confiança/servent de Don Pedro Masaveu, la va captivar. La meva família materna (els Oliveras/cal Magranero) vivien davant del Palauet dels Masaveu (C/General Boadella) i així va començar tot.

En dues ocasions (a Marbella i a Santa Eulàlia del Riu-Eivissa) els vam anar a visitar amb els meus pares. Anaven rotant de propietat en propietat dels Masaveu al llarg de l'any.

Recordo, sobretot, a la Sra. Maria Cristina Masaveu quan estava aquí a Castellar. Jo ajudava a la meva mare a la botiga. La dona treia el cap per sobre el mur de casa seva i ens cridava. Després enviava a alguna persona del seu servei a buscar roba, o inclús m'hi apropava jo.

En un context regit pel protocol i la distància, Donya Maria Cristina podia mostrar cert caliu i simpatia. Van morir, prou joves, ella i el seu germà Don Pedro(fill).

La cinquena generació, encara amb un punt de vinculació amb Castellar (almenys a algun dels que apareixen a l'article d'El País, els havia posat agulles per fer la vora dels pantalons), porten des de fa 4 anys les regnes d'aquest imperi nascut a aquesta vila, pel Pere Masaveu Rovira (1828-1885).

No crec que sigui admiració el que em despertéssin, però la Família Masaveu ha tractat molt bé la meva família, i Castellar ha persistit en el seu record.

links: 1
foto extreta de poblesdecatalunya.cat

divendres, 25 de setembre del 2009

ICV-Castellar. Autorretrat.


Llegeixo encuriosit a L'Actual l'opinió de la Sra. Eva Clariana sobre el funcionament del "Viver d'Empreses" dins el Centre de Serveis.

A part d'un estil agre, que pot ser inclús "passable" dins del joc polític (no ens passem d'ingenus), l'esmentada senyora, espero que per desconeixement, no s'ha dirigit ni una ocasió al responsable polític del servei, jo mateix. Aprofitant per carregar gratuïtament contra el nostre Alcalde.

- Tema WI-FI: Veient que ha obviat les formalitats més elementals de la Política, o de l'educació, podria preguntar directament a una persona molt molt propera de la seva família (tan propera com per compartir els dos cognoms), quin és l'estat del WI-FI al Centre de Serveis. I encara més coses, com és la reprografia compartida.

Em resulta molt graciós, que aquests familiars tan directes (i permeteu-me elevar a pública una conversa dins un Local al Centre de Serveis ahir mateix, si no que se'm desmenteixi), felicitéssin la tasca de l'Alcalde i la meva pròpia a l'hora de tractar un tema d'interès comú.

-Tema Viver d'Empreses: pot dirigir-se directament a una altra familiar molt directa per veure quin és el tracte que reben les empreses del Centre de Serveis. Qualsevol queixa en aquest sentit, si us plau, denunci'l sense cap contemplació.

- Tema TIC: doni'ns, si li plau, el marge de finalitzar les obres del Centre de Coneixement per observar que, Castellar serà un referent dins el territori en la matèria. Li dono la paraula, es tracta d'una feina molt ben feta on s'hi ha invertit moltíssim temps i esforç per part de molts tècnics/ques i polítics/ques de la casa.

Resto a la seva disposició pel que calgui pel bé de la ciutadania.

dijous, 24 de setembre del 2009

Jornada de Cooperació Empresarial. Dijous 15/10/09 9:30-14:30 Espai Tolrà




D'aquí a tres setmanes des del Centre de Serveis, organitzem conjuntament amb gettingcontacts una Jornada de Cooperació entre empresaris a l'Espai Tolrà, amb l'objectiu de fomentar contactes comercials efectius entre les empreses del nostre territori, prioritzant les de Castellar.

Es tracta d'una experiència innovadora i d'èxit que es basa en el treball en xarxa (networking, en diuen en anglès).

El funcionament és senzill i efectiu. El vídeo del TN que us he penjat és un exemple molt il·lustratiu.

Les empreses interessades, es poden registrar directament aquí o via facebook. o e-mail (efernandez@castellarvalles.cat).

Acabem d'iniciar la difusió i ja hi ha 33 empreses inscrites.

No ho deixeu per úlima hora!

dimecres, 23 de setembre del 2009

PQPI. Any II


Afortunadament enguany hem tornat a aconseguir finançament per repetir la magnífica experiència de l'any passat amb el PQPI.

Fa un any ja escrivia sobre les virtuds del programa, i avui subscric fil per randa les mateixes paraules.

Aquest vespre, hem tingut la reunió inicial d'aquest curs, que comença el dilluns que ve. Tots els alumnes han vingut al Cal Botafoc acompanyats dels seus pares i/o mares, per conèixer de primera mà a totes les persones implicades en aquest projecte que fins el Maig posaran tota l'energia en ells/a.

La Formació i l'Educació necessiten de la complicitat de les famílies. Aquest any, com l'anterior, té molt bona pinta. Esperem tornar a aconseguir les fites que ens hem marcat.

Molta sort i energia.

dimarts, 22 de setembre del 2009

Leonard Cohen. Barcelona. 21/09/09


Ahir vaig tenir el privilegi d'assistir al concert més grandiós de la meva vida.

El més gran cantautor que hagi pogut veure mai en directe.

El dia del seu 75è aniversari. A Barcelona.

Probablement serà la darrera vegada que el podrem gaudir de tant a prop.

Ara es retira a gaudir de la família i els amics.

N'escriuré més profusament.

Us deixo les seves darreres paraules. (Gràcies a TallMan3rdRow)










dijous, 10 de setembre del 2009

Prèvia a la Diada


A mi el concepte d'independentisme no em provoca cap tipus de repulsa, de fet tampoc m'acaba de fer el pes.

Crec que a nivell sentimental i de principis em trobaria més còmode en un context on Catalunya fós un Estat dins la República Federal d'Espanya.

Un model que tendís a l'alemany: sistema federal clàssic de la relació financera.

Dit això, em sembla que a aquestes alçades, posar el crit al cel per la consulta d'Arenys, és fer-ne un gra massa. És necessari conèixer la voluntat dels pobles en matèria d'autodeterminació, encara que no em sembli ara mateix el gran tema prioritari.

I després d'aquest preàmbul, us transcric el Manifest de l'11 de Setembre del PSC:

Per encarar el futur és important recordar el passat.

L’Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya, ha de servir de reconeixement i homenatge als catalans i a les catalanes que van treballar per a la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals i a aquells que van patir persecució per les seves idees i pel seu patriotisme.

El nostre país ha progressat molt en els darrers trenta anys. Hem recuperat la democràcia i la llibertat, hem recuperat les institucions d’autogovern, hem assegurat la unitat civil del nostre poble, hem fet progressar la nostra llengua i la nostra cultura, i hem assolit uns nivells de benestar desconeguts en la nostra història. I amb el nou Estatut i l’assoliment d’un nou sistema de finançament, liderats pels Governs catalanistes i d’esquerres del President Maragall i el President Montilla, Catalunya ha fet un salt endavant molt important.

Ens comprometem a assegurar el desplegament íntegre de les aspiracions d’autogovern contingudes en l’Estatut votat pels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya l’any 2006 i a seguir impulsant l’evolució federal d’Espanya. En aquests moments la crisi econòmica centra les nostres preocupacions. Donem suport al Govern de Catalunya en el seu esforç per superar la crisi com més aviat millor i per acompanyar les famílies i les empreses catalanes que estan patint dificultats.

En aquest sentit, saludem les mesures preses pel Govern i molt especialment aquelles que asseguren els mecanismes de protecció social, especialment necessaris en aquesta conjuntura, i aquelles que pretenen impulsar l’ocupació del jovent del nostre país. Amb aquest esperit de confiança en el futur, cridem la ciutadania a participar en els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, guarnint de senyeres els balcons i les places, i assistint als actes cívics i institucionals que es convoquin.
Avui, 11 de setembre de 2009, Diada Nacional, recordem el nostre passat per continuar construint la Catalunya del futur.

La Festa Major ja és aquí!

Amb la Recepció consistorial a les entitats ciutadanes del municipi hem donat el tret de sortida de la Festa Major 2009.

És un bon lloc per reconèixer l'importantíssim paper que juguen, com bé ha dit l'Alcalde al seu discurs, totes aquestes persones que teixeixen la societat civil castellarenca.

M'ha agradat poder parlar amb molts d'ells i veure que mantenen intacta l'empenta i l'energia.

Aquesta nit Correlokals i activitats/concerts diversos.

A gaudir-ne qui pugui! Els que tenim una edat i unes obligacions ja en sentirem a parlar :-)

dimecres, 9 de setembre del 2009

09/09/09 That's when the world will end



"09/09/09... That's when the world will end"

Aquesta frase la podria ben bé sentir el Donnie, i segurament moltíssima gent espera l'apocalipsi per avui.

999 no deixa de ser el 666 capgirat.

Veure'm com acaba el dia i si demà cal anar a treballar.

Jo compto que sí.


Fira Estiu - Associació de Comerciants

Quan un esdeveniment arriba a la 9a edició pot rebre, en la gran majoria dels casos, la consideració de consolidat.
Aquest és el cas de la Fira d'Estiu que organitza l'Associació de Comerciants de Castellar del Vallès.
Excepte a la primera edició, celebrada quan jo estava estudiant a Alemanya, sempre he donat un cop de mà als meus pares a la seva parada. És el que té ser fill de comerciants compromesos amb la causa.
Em va agradar molt poder estar-m'hi diumenge passat amb el seu nét (de retruc el meu fill), ja que es tracta d'un esdeveniment eminentment popular.
Com molt bé defineix el seu eslògan: Fem poble, fem comerç.
Enhorabona a tota l'organització i als ciutadans i ciutadanes que n'han gaudit.

Calissó Espai Plural

Molt bones les sensacions i la programació amb la que ha començat a caminar la nova etapa del Calissó.

El Calissó espai plural segur que donarà resposta a totes aquelles persones que busquen/em alguna cosa més que un bar.

El treball ingent de la Yolanda i la Montse, amb la força també del Lluis i l'Àlex, serà de bon tros recompensat.

Tant el dissabte, amb els pallassos, com el diumenge, amb Negrita S.A., magnífica Jam Session amb el Gerard C. i el Ferran M. al capdavant, vaig tenir l'oportunitat de veure el Calissó a ple rendiment.

Que per molts anys en podem gaudir-ne tots els castellarencs/ques i resta del món.

La meva enhorabona als qui hi han cregut i apostat.

Foto: manllevada al Dídac Sabatés. Gràcies!

Taxi Madrid


De la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo a la T4 de Barajas hi ha uns 15 kms i sempre hi vaig en taxi.

Acostumo a anar-hi sol i tinc la costum de posar-me al seient de davant. Moltes vegades he notat que em miraven sorpresos pel fet de pujar tan decidit al costat del conductor.

Avui, m'ha tocat un taxista enrotllat i després saludar-nos i d'indicar-li el meu destí, m'ha espetat:

T- Tú no eres de aquí, ¿no?

J- No, soy de Castellar del Vallès... Barcelona.

T- No hay nadie de Madrid que suba delante, o sea que o eras de fuera de Madrid, o eras de pueblo.

J- Pleno, nano.

El segon tema de conversa ha girat entorn a la bossa de Conguitos que s'ha acabat durant els dos primers minuts de trajecte.

T- Mira que están buenos los Lacasitos, pero hacen unas bolsitas tan pequeñas...

J- En Barcelona les llamamos Conguitos...