dijous, 29 d’octubre del 2009

Ignasi 30.0


Tinc l'enorme sort de conèixer l'Ignasi des dels 3 o 4 anys.

A part de coincidir a El Casal, jo sóc un any més vell, també vam fer-ho a anglès a la FIAC.

Recordo un intensiu d'estiu que vam fer plegats amb el George i la Mage. Ens intercanviaven cintes (sí, allò que escoltavem abans dels CD's, MP3...). Recordo per exemple Ramones, Hendrix, Kortatu...

Vam anar veient-nos per l'Institut, inclús a la Universitat: ell a Filosofia i jo al costat, a Psicologia. Després jo vaig anar cap Alemanya i ell va estudiar al País Basc.

Portavem uns anys sense contacte fins que vam coincidir al Vapor Llonch fa uns 5 anys. Ell venia a cobrir un acte com a periodista de la SER, i jo dirigia allà l'Escola Taller. Des de llavors em vaig posar al dia de la seva tasca a l'Agrupació Socialista de Castellar, i la resta ja és conegut fins avui.

L'Ignasi sempre ha sigut un tio responsable, seriós, amable, proper i molt molt curiós. Això el fa ser autèntic i estic convençut que tota aquesta mescla de bonhomia i de capacitat extrema d'aprenentatge el fan ser una persona molt estimada i apreciada.

Avui fa 30 anys el paio, i evidentment s'ha passat tot el dia treballant, no sap fer-ho d'una altra manera.

Els 30 anys no suposaran cap canvi substancial en ell, de fet jo diria que fa ja molts anys que té les coses bones dels 30.

Cap a les 20:00 he passat a felicitar-lo a l'Ajuntament, ell allà a la capella reunit amb el Pepe, el Jordi, la Imma i companyia estudiant projectes.

Que per molts anys Ignasi!

dimecres, 28 d’octubre del 2009

I Trobada d'Associacionisme Empresarial de Polígons - 5/11/09 Polinyà

La setmana que ve participem amb els companys de Polinyà d'una interessant iniciativa: la I TROBADA D´ASSOCIACIONISME EMPRESARIAL DE POLÍGONS

En moments d’incertesa econòmica com l’actual, els ajuntaments tenim l’oportunitat i, gairebé diríem, l’obligació d’enfortir l’activitat econòmica, hem de ser decisius a l'hora de promoure el creixement industrial d’una forma sostenible i fomentar la cooperació i la participació entre les empreses, l’administració i els agents econòmics i socials del municipi.
La I TROBADA D´ASSOCIACIONISME EMPRESARIAL DE POLÍGONS pretén donar veu a la feina que s’està realitzant des de diferents entitats en matèria de Polígons Empresarials. Podrem conèixer experiències i bones pràctiques en aquesta línia, experiències que són un referent per nosaltres i que ens permetran
continuar treballant en aquesta direcció. Pretenem que aquesta trobada no sigui un fet aïllat, sinó un punt de partida que representi la creació d’un espai anual i itinerant en el territori de trobada sobre l’associacionisme, un espai de reflexió, de diàleg i d’intercanvi d’experiències, on es fomenti l’associacionisme empresarial teixint una xarxa amb l’objectiu de “CREAR I CRÉIXER”.

Lloc: Edifici de Promoció Econòmica i Orientació Laboral (POL) i Centre de Formació “El Roure”. C/ Balmes, 10, POLINYÀ.

dilluns, 26 d’octubre del 2009

Bartleby

El meu amic Jaume em va regalar fa un parell de setmanes la traducció de Borges de la joia del Herman Melville, "Bartleby, el escribiente".

L'Ignasi m'interrogava l'altre dia sobre què estava llegint, i just havia acabat de devorar l'obra mestra. Veloç em va recomanar "Bartleby y compañía" del Vila-Matas.

A la mínima que pugui m'hi posaré. M'esperen entre d'altres rematar "Planeta Champú", iniciar "La pell freda", gaudir de "Kafka a la platja"...

I el temps?? Qui me'n deixa

Àbac enginyers




El meu amic Miq (aka Miquel Sánchez) fa una magnífica tasca a Àbac Enginyers.

Us deixo el seu vídeo-presentació.

Wir sehen uns bald, Michael! :-)

diumenge, 25 d’octubre del 2009

Getting contacts Castellar


Font: L'Actual, 77

Esmorzars saludables


Els companys de L'Actual han il·lustrat la bona iniciativa dels esmorzars saludables amb una imatge magnífica.

Que Déu us conservi la gana. Sí, sí, t'ho dic també a tu, xaval·lí-xupa-càmera.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

La Vida - Guillamino



Molt bo el Guillamino.

La vida són tres baixades
dos curves tancades
i una bona pujada

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Pla d'Innovació de la Conca del Ripoll

Enllaç al Pla d'Acció Municipal

El Pla d’Innovació de la Conca del Ripoll es consolida
www.avui.cat

El Pla d’Innovació de la Conca del Ripoll ha fet un pas més en la seva consolidació, des de la tarda de dilluns ja té el seu propi comitè estratègic que vetllarà per la implantació de les actuacions previstes en aquest full de ruta fins el primer semestre del 2010. El grup està constituit pels regidors i representants de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments de Sabadell, Barberà, Castellar, Sant Quirze, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Polinyà (en aquest últim cas, representat per la seva alcaldessa).

Des de principis d’any s’està desenvolupant la segona fase del treball que es contempla en el pla, vinculat a un projecte centrat en les activitats empresarials relacionades amb la salut liderat per Sabadell, ara ja amb la participació de Terrassa. A més, també hi ha una altre línia d’actuació que tracta les potencialitats de la indústria alimentària, especialment de l’auxiliar de l’alimentació, coordinat per l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Per executar aquesta segona part de treball, que compta amb el suport d’ACC1Ó CIDEM|COPCA, s’ha contractat l’empresa Clúster Development.

Presentació dels resultats
Pel que fa a passar comptes dels resultats obtinguts, dimarts a les 9 del matí s’obrirà un plenari per totes les empreses del territori a Fira Sabadell on es farà incís en les conclusions obtingudes del projecte centrat en l’alimentació.

Al llarg de la sessió, que es tancarà a les 12 del migdia, hi participarà el gerent de dinamització de clústers d’ACC10 de la Generalitat, Joan Martí, la tinenta d’alcalde de Formació, Indústria i Innovació, Montserrat Capdevila, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de Barberà, Xavier Garcés, i un representant de l’empresa Clúster Development, Lluís Ramis.

S’hi explicaran les conclusions extretes dels grups de treball realitzats fins al juliol, l’anàlisi de benchmarking d’experiències similars a escala internacional, la valoració de les entrevistes desenvolupades a entitats clau en el territori i el pla d’acció previst pels propers mesos. Igualment, està prevista la intervenció d’ACC1Ó per comunicar les línies de suport que s’ofereixen a les empreses en les accions que s’impulsen des de la dinàmica de clústers.

El principal objectiu de la presentació serà informar les empreses dels beneficis de participar en les properes accions derivades del clúster de l’alimentació. Fins a final d’any s’ha previst iniciar els mecanismes per dinamitzar el clúster i seguir fomentant accions entre els diferents agents.

Resultats de la primera fase
A través del Pla d’Innovació de la Conca del Ripoll, creat el 2007, es va fer el primer pas per identificar els clústers de la zona i després conèixer els agents que els conformen per poder valorar possibles mecanismes de coordinació i dinamització. En concret, gràcies a una anàlisi prèvia es coneix que la indústria alimentària i el seu sistema de valor concentra al sistema d’innovació territorial del Ripoll més de 100 empreses amb un facturació de més de 1.600 milions d’euros.

De fet, a la zona es concentra un subclúster de l’alimentació: el del packaging per a l’alimentació, que és el segon més important a Europa juntament amb el de la regió de l’Öresund (Dinamarca i Suècia). Pel que fa al clúster de salut, primeres firmes farmacèutiques i empreses de tecnologia aplicada i aplicable al camp de la salut, entre altres, tenen la seu al territori que, alhora, compta amb un agent tractor important com és el Parc de Salut a escala catalana i espanyola.

diumenge, 18 d’octubre del 2009

Presentació oficial Wadalupe - 23/10/09 Centre Artesà Tradicionàrius BCN


Per 5 € teniu 2 entrades per veure l'estrena oficial del primer disc del grup amb arrels castellarenques Wadalupe.

Lloc: Centre Artesà Tradicionarius (CAT), Barcelona

Dirección: Travessera Sant Antoni, 6-8 |

Us podeu descarregar el CD gratuïtament clicant aquí.

Us animo a anar-los a recolzar tots plegats!!


dijous, 15 d’octubre del 2009

126 empreses participen a la Jornada Gettingcontacts

126 empresaris participen a la primera jornada de cooperació empresarial de Castellar

Font: www.castellarvalles.cat

D'esquerra a dreta, Joan Anton Juárez, Joan Creus, Ignasi Giménez, Eloi Tarrés i Juanjo S. Villalobos

L’Espai Tolrà ha acollit avui dijous, 15 d’octubre, la primera jornada de cooperació empresarial de Castellar del Vallès. Un total de 126 empresaris, comerciants i professionals han participat, durant tot el matí, d’aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament, a través del Centre de Serveis, amb l’objectiu d’ampliar, reforçar i generar els contactes entre empreses i crear una xarxa de relacions entre elles.

La jornada, que duia per nom Getting Contacts, ha comptat amb la participació d’un 60% d’empreses del municipi i d’un 40% de la resta del territori, especialment de la comarca. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Creus ha remarcat que “és important que hi hagin pogut participar empreses del territori, ja que aquest fet contribueix a dinamitzar el teixit empresarial de Castellar”.

Durant tot el matí, els empresaris i professionals han pogut ampliar la seva xarxa de contactes i buscar negocis amb les altres empreses participants. En aquest sentit, el president de l’Associació d’Empresaris de Castellar, Eloi Tarrés ha convidat els assistents a “aprofitar la jornada, ja que ofereix la possibilitat de contactar amb moltes empreses en molt poc temps”. En els mateixos termes s’ha manifestat el president de l’Associació de Comerciants de Castellar, Joan Anton Juárez, qui ha destacat que “existeix un potencial important de col·laboració mútua entre les empreses dels polígons i els comerços de Castellar en la prestació de serveis diversos”.

L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, que també ha assistit a la jornada, ha manifestat que “en una situació de paràlisi econòmica, cal buscar iniciatives com el getting contacts, que poden contribuir a dinamitzar el teixit industrial i comercial del municipi”. L’alcalde ha dit que “no hi ha solucions màgiques per sortir de la crisi econòmica” però ha animat els assistents a “adoptar l’actitud necessària per generar xarxa i intercanviar informació i serveis en tots els seus àmbits”.

Després de l’acte de presentació, la jornada ha continuat amb la conferència ”Networking empresarial efectiu”, que ha anat a càrrec del gerent de Summa Systems/Getting Contacts, Juanjo S. Villalobos. Posteriorment, s’ha iniciat un circuit d’entrevistes curtes, d’uns quinze minuts de durada, que els empresaris participants han fet per poder conèixer directament altres empresaris i aprofundir així en possibles relacions de negoci.

Amb iniciatives com aquesta, l’Ajuntament pretén cohesionar el teixit empresarial local, fomentant el contacte entre empresaris en benefici recíproc. Per a més informació, podeu consultar el web www.gettingcontacts.com o adreçar-vos al Centre de Serveis de Castellar del Vallès, telèfon 93 747 10 55.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Debat Ràdio Castellar - 14/10/09

Escolta el debat a la carta

Avui, els companys de CiU i L'Altraveu no han fet acte de presència al Debat, i ens han deixat amb un 'cara a cara' amb l'Oriol Papell (ERC)

- Consulta popular sobre la independència de Catalunya (d'ahir 13)

- Pressupostos participatius (Plaça Europa)

- Jornada de cooperació empresarial (de demà 15)

- Centre de Coneixement/Obres Plaça Major

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Programació Calissó


Bones vibracions i molt bona feina de la gent del Calissó. (Montse, Yolanda, Lluís, Alecs i companyia).

L'espai està funcionant com es mereixen.

Com a bona mostra aquí teniu el flyer de la programació actual.

Més que recomanat!

Wadalupe

Gran l'actuació de Wadalupe al Calissó aquest dissabte passat.

El grup format per dos integrants castellarencs, la Marta Esteve i el Gerard Cantero, presenta disc el proper dia 23 d'Octubre a Barcelona, però a Castellar ja els hem pogut disfrutar en dues ocasions.

Us podeu descarregar el CD gratuïtament clicant les imatges o aquí.
Moltíssima sort família!

dimecres, 7 d’octubre del 2009

Jornada de cooperació empresarial. Més de 100 empreses inscrites

El proper dijous 15 d'Octubre a les 9:30 organitzem conjuntament amb gettingcontacts una Jornada de Cooperació entre empresaris a l'Espai Tolrà, amb l'objectiu de fomentar contactes comercials efectius entre les empreses del nostre territori, prioritzant les de Castellar.

Es tracta d'una experiència innovadora i d'èxit que es basa en el treball en xarxa (networking, en diuen en anglès).

El funcionament és senzill i efectiu.

Les empreses interessades, es poden registrar directament aquí o via facebook. o e-mail (efernandez@castellarvalles.cat).

Ja hi ha més de 100 empreses inscrites!

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Bdeblog - Ràdio Castellar

Avui comença un programa que té molt bona pinta dins la nova graella de Ràdio Castellar.

Ara, mentre doni de sopar i posi a banyar al petit de la casa mantindré el dial al 90.1.

Molta sort Edu, Fran i Jordi!

Castellar al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa


Representants de l’Ajuntament de Castellar del Vallès van visitar el Centre Tecnològic Comunitari per conèixer les seves modernes instal•lacions, el seu potent equipament tecnològic i els diversos serveis que ofereix.

L’Ajuntament vallesà té en projecte la construcció d’un centre tecnològic i ha vist en el CTC un autèntic model a seguir i una referència.

El CTC acull quatre grans serveis: un viver d’empreses, un hotel d’entitats, el Servei Local d’Ocupació i Masquef@ula, un pioner espai de formació en TIC que disposa d’equipaments adaptats per a persones discapacitades.

divendres, 2 d’octubre del 2009

Desenvolupant el Plan Avanza




Font: L'aCTUAL, núm 74

Fe d'errades: a l'article apareix 3'4 M € de subvenció. Ja ens agradaria a tots plegats. 2'4 M € és la dada correcta.

Apareix mitjan de 2010 quan caldria que posés "mitjan 2010" o "mitjans de 2010".

Mea culpa.

Visita Ministre Corbacho al Vapor Molins

Ahir vam tenir la sort de dinar i passar unes hores amb el Ministre Corbacho arrel del bon ritme de les obres del Vapor Molins a Sabadell.

A aquesta trobada hi estava convidat com a Regidor de Promoció Econòmica de Castellar i com a responsable que aquest magnífic Centre de Formació Professional tingui un bon taller dedicat a la Indústria Gràfica. L'amic Marc Cornet em posa el perfil de Regidor a El Punt i la Bàrbara Padilla parla del paper de la Fundació d'ndústries gràfiques en el seu article de l'Avui Sabadell.

L'aposta sabadellenca per la Formació és un fet i ve de molt lluny. Ara que tothom veu la necessitat de reforçar les estructures professionalitzadores, Sabadell és un referent de les tasques ben fetes.

Afortundament, Castellar tindrà d'aquí uns mesos, i gràcies al Pla Avanza, una estructura formativa de primer nivell, innovadora i efectiva.

Enhorabona als responsables que el Molins sigui un èxit, l'Alcalde Bustos i la Regidora Capdevila al capdavant, i el Toni Aranda com a responsable tècnic màxim.