dimecres, 10 de febrer del 2010

Plans d'Ocupació Local 2010

Fa unes setmanes vaig apuntar, en aquest mateix espai, que des de l’administració Local estàvem expectants per veure quina forma tindrien els nous Plans d’Ocupació Local, entre d’altres qüestions relatives als compromisos en matèria de polítiques actives d’ocupació per aquest 2010.

Dimecres passat, el President José Montilla i els presidents de la Federació de Municipis (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) van firmar un acord que incentiva la participació dels ajuntaments a optar a una part dels 100 milions destinats a  la mesura.

A grans trets, la convocatòria donarà preferència als joves, a treballadors amb discapacitat o en risc d’exclusió i als desocupats que hagin participat en programes formatius. 

Per poder ser contractats pels ajuntaments, els candidates i candidates hauran d’estar a l’atur i haver esgotat la prestació de desocupació (o estar a l’últim mes de finalitzar-ne el cobrament), o bé ser perceptors dels subsidis especials del Ministeri de Treball i de la Generalitat.

Els àmbits on es pretén generar ocupació són tant els sectors emergents, de la nova economia: les energies renovables, l’eficiència i l’estalvi, com a la construcció, un sector especialment castigat per l’atur (els plans promouran la rehabilitació d’edificis i espais públics)

Els contractes tindran una durada de sis mesos en els quals el beneficiari dedicarà un 30% de la jornada a formació.

La mesura, que forma part dels 30 compromisos anticrisi acordats entre la Generalitat, els sindicats i les patronals, serà efectiva a la primavera, un cop el departament de Treball hagi publicat la convocatòria dels plans a finals de febrer i comenci a adjudicar contractacions. La data límit per firmar els contractes serà el 30 de juny. 

Tan bon punt tinguem l’adjudicació de les places, anirem informant puntualment de tots els procediments des de la Regidoria de Promoció Econòmica.