divendres, 28 de maig del 2010

Una trentena d’empresaris participen de la 2a Trobada d’Associacionisme Empresarial de Polígons


Dijous, 27 de maig
Una trentena d’empresaris de Catalunya, Astúries i Biscaia han participat avui de la 2a Trobada d’Associacionisme Empresarial de Polígons que s’ha celebrat al Centre de Serveis. Sota el lema Experiències per crear i créixer, la jornada, que parteix d’una iniciativa sorgida de diversos ajuntaments i està liderada pels Ajuntaments de Castellar i Polinyà, dóna continuïtat a la 1a Trobada, que es va dur a terme a Polinyà el passat mes de novembre.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Creus, ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “analitzar els diferents polígons, intercanviar experiències i establir xarxes per treballar conjuntament”. En aquest sentit, Creus que ha afegit que aquesta trobada pretén “esdevenir un espai de reflexió, que permeti veure quines són les potencialitats de les empreses en el moment que s’associen”. Creus ha estacat la importància que cada empresa tingui un projecte propi, però ha apuntat que “és important també tenir opció de sumar esforços, de manera que així es pugui créixer encara més”.

La jornada ha constat d’una primera part que ha consistit en una taula rodona titulada Polígons industrials: ajuntaments i associacions, obligats a entendre’s?, en la qual han participat l’Associació d’empresaris dels polígons industrials de Polinyà, l’Associació empresarial dels polígons industrials de Reus, l’Ajuntament de Granollers i l’Ajuntament de Manresa, i que ha moderat Josep M. Cabré, director de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC).

La segona part de la Trobada, moderada per l’ASEMCA i l’Ajuntament de Castellar, ha servit per conèixer experiències de gestió de polígons, i ha comptat amb la participació del CIM Vallès, l’Asociación Empresarial Torrelarragoiti (Biscaia), i l’Asociación para la gestión de infraestructuras y servicios de los polígonos industriales de Roces y Porceyo (Gijón).

La inauguració de la Trobada ha anat a càrrec de Joan Creus, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Castellar, el president de l’Associació d’Empresaris de la vila, Josep M. Farrés, i el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Carles Ribera. D’altra banda, a la cloenda hi ha participat l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, i Alain Jordà,  regidor-delegat d’Economia, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Manresa, municipi que acollirà l’any vinent la propera edició de la Trobada d’Associacionisme Empresarial de Polígons.

La Trobada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Castellar del Vallès, el Centre de Serveis i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, l’Associació d’Empresaris de Castellar i l’Associació d’Empresaris dels Polígons Industrials de Polinyà.