diumenge, 24 d’octubre del 2010

Castellar,el Gato Pérez i la Rumba cap a Islàndia.

Qui em coneix sap del meu interès/fascinació vers les terres nòrdiques.

Fa 10 dies vaig tenir la sort de participar en una experiència brutal que es cristalitzarà d'aquí uns mesos.

El meu amic Xavi Rodríguez (imatge inequívoca de les connexions de TV3, TVE1 i d'altres durant l'època de la cendra volcànica islandesa), periodista de Catalunya Ràdio, Professor de Comunicació Audiovisual de l‘Institut Flensborg de Hafnarfjörður, Advocat Ambiental, Empresari i President del Casal Català a Islàndia i moltes altres coses que podeu saber aquí ens va proposar venir a filmar a Castellar.

Un grup de 25 alumnes del seu Institut va rebre una subvenció per realitzar una sèrie de documentals sobre la comunitat gitana de Gràcia i entre d'altres, la Rumba Catalana. Un dels documentals havia de versar sobre la figura del gran Gato Pérez, que com sabeu va viure al carrer Major de Castellar durant una bona temporada, abans d'instal·lar-se a Caldes.

L'Edu Girbau a l'esquerra, sempre.
Així doncs, gràcies a l'ajuda  d'un tio sensacional, l'Eduard Girbau, castellarenc de socarrel i membre dels rumberus del Vallès més tropical, els The Perversioons vam poder coordinar una sèrie de trobades amb gent rellevant de la Rumba catalana com el  David Torras, un altre castellarenc il·lustre, membre dels Ai ai ai, i company d'El Gato Pérez.

El dia 11 d'Octubre, els companys islandesos van ser a l'Ajuntament, a la Plaça Major i al Carrer Major filmant talls magnífics per aquesta sèrie de documentals, que es presentaran a Reykjavik aquesta primavera, i que a mi em faria molta il·lusió que poguéssin ser també al BRAM! 2011.
El David Torras, de la Plaça Major de tota la vida.

Us mantindré informats!