diumenge, 31 d’octubre del 2010

Nova etapa PQPI

Aquesta setmana ha començat el curs 2010-2011 del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’auxiliar de fabricació mecànica i d’ajust i soldadura. Enguany, aquest programa que arriba a la seva tercera fase presenta una novetat: es realitza en un nou taller que es troba situat en una nau de 500 metres quadrats al polígon industrial del Pla de la Bruguera. “Era un dels projectes que teníem en ment per aquest 2010-2011 i això ha estat. És un avantatge tenir un espai més òptim i amb millors condicions”, va dir el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Creus, en relació amb el nou local.

El PQPI és coordinat conjuntament per les regidories d’Ocupació, Educació i Benestar Social i s’adreça a joves de 16 i 21 anys que no han obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu és proporcionar-los formació bàsica i professional que permeti una inserció social i laboral satisfactòria, així com la seva continuïtat formativa. Es pretén donar als alumnes eines per a la professionalització en un sector específic com és la soldadura i el metall, i al mateix temps es donen altres continguts transversals. Creus explica que va trobar als alumnes “molt motivats” en la visita que els hi va fer el dia de la inauguració del curs amb l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez i la regidora d’Educació, Antònia Pérez. “Són alumnes que estan cercant el seu camí professional, és una molt bona opció per a ells i parlant amb ells, transmeten que estan molt motivats, amb ganes d’aprendre i de fer les pràctiques quan arribi el moment. Tenen ganes que els hi serveixi per a una inserció laboral”, va comentar Creus.

Aquesta és la tercera edició del PQPI, un programa que finalitzarà el 29 de juny després de les pràctiques en diferents empreses de Castellar i rodalia. Si aproven el programa, els alumnes que participen d’aquesta iniciativa tenen diversos camins a escollir. L’experiència dels alumnes de les dues primeres edicions ha estat fructífera:“Podem veure dues línies que parlen de l’èxit del PQPI, una, és la gent que s’ha reenganxat al món acadèmic. L’altra, la inserció real que hi ha hagut a les empreses. Un 25% dels que han passat pel PQPI s’han pogut quedar a les empreses on han fet les pràctiques”, va assegurar el regidor. 

Millors condicions 
El nou taller disposa de tots els mitjans necessaris per a la realització del cursos de soldadura i mecànica industrial. S’hi ha traslladat la maquinària que hi havia a la nau del carrer de La Noguera. La nova nau compta també amb uns vestidors, una aula de formació i un local annex.


Fonts: www.castellarvalles.cat  www.lactual.cat