divendres, 30 de juliol del 2010

Etapes

Assolida l'etapa d'Escola Bressol, n'hi ha que busquen nous reptes :-)

Aquest és el nostre agraïment al fantàstic equip d'El Picarol. Us trobarem a faltar.
BSO:

dijous, 29 de juliol del 2010

Acords

El mes de Juliol és essencial per encarar el proper curs amb les màximes garanties.

15 de Juliol: Acord amb Kodak per seguir dotant l'Escola de la tecnologia punta en Preimpressió.










22 de Juliol: Acord amb l'Institut Espanyol de l'Envàs i l'Embalatge per a realitzar un Crèdit específic de Packaging dins el Cicles Formatiu de Grau Superior de Producció en Indústries Gràfiques.

dimecres, 28 de juliol del 2010

El Mirador. Jornada de Portes Obertes

Fa un parell de setmanes el Marc, molt bon periodista i amic, va venir a fer un seguiment de la Jornada de Portes Obertes per El Punt. Us deixo l'article publicat i l'enllaç directe.

dimarts, 27 de juliol del 2010

Loveparade-Katastrophe



A aquestes alçades del Juliol de 2001 jo tenia 22 anys. Portava tot l'any a Alemanya d'Erasmus. Vaig anar a Berlín a la Loveparade. També.

9 anys després, amb canvi d'ubicació a Duisburg, 20 persones s'hi han deixat la vida i el nombre de ferits s'eleva a més de 70. La Clara i la Marta són les dues noies tarragonines que han pagat amb la seva vida tot un seguit de negligències.

No cal ser català, ni exErasmus, ni haver tingut 22 anys, per sentir dolor pels que se'n van i per les famílies i amics/gues que deixa la tragèdia.

Les causes s'aniran esclarint algun dia, però el dany és irreversible.

Energia a la família. DEP.

dijous, 22 de juliol del 2010

Mishima. Tornaràs a tremolar.

Mentre escric aquest breu post, Mishima està obrint foc al Poble Espanyol. Un concert on després toquen els grans Kings of Convenience.

Mishima és un molt bon grup, que es mereix estar en tant bona forma.

"Tornaràs a tremolar" és una de les peces que més escolto del seu magnífic "Ordre i Aventura" (2010).

Una de les cançons del meu any particular. Grandiós David Carabén i companyia.


Si no hi ha res etern, ni els calers ni la feina,
ni els amics ni els amants, els somnis somiats, els moments viscuts, 
són com fulles al vent, se les emporta enllà i capriciós les fa tornar,
tornaràs a sofrir, tornaràs a plorar, tornaràs a sentir, tornaràs a somriure, tornaràs a somiar, 
i la lletra de l’himne, sobreviurà a la cançó, 
els petons robats, els tresors perduts, els oblidats, 
són com fulles que el vent s’emporta enllà i capriciós les fa tornar,
tornaràs a mentir, tornaràs a pregar, tornaràs a creure, tornaràs a fer-ho veure, tornaràs a volar.

Si no hi ha res etern, 
la ressaca de dia i la botella de nit,
els somriures forçats, els senglots fingits,
són com paraules al vent, malentesos passats que arreglaràs qui sap quan,
tornaràs a sentir, tornaràs a plorar, tornaràs a veure, tornaràs a viure, tornaràs a tremolar.

dilluns, 19 de juliol del 2010

Arian. Club Foot



Després del Festival genial d'El Picarol el dissabte a l'Espai Tolrà, l'Arian va decidir que li venia de gust fer uns xuts amb els amics.

Que consti que ni sa mare ni un servidor -ni cap familiar- forcem la cosa... almenys excessivament :-)

Cliqueu a la imatge per veure'l en acció.

dijous, 15 de juliol del 2010

Sergio Busquets

Per allà l'Octubre de 2008, un dissabte mig plujós el Rocafonda benjamí, entrenat pel meu amic Víctor
jugava a Badia.

Vaig agafar el petit i vam anar a presenciar la victòria del grup de nanos entusiasmats del barri de Mataró.

En aquell camp jo hi havia defensat la samarreta de la UE Castellar, amb més voluntat que brillantor...

El Sergio Busquets va créixer allà, i també va jugar-hi, en un punt entre la meva època i la dels petitons que s'esforçaven aquell dia tapat.

Per aquella època el Sergio acabava de debutar al primer equip, vingut directament del Barça B que havia ascendit de Tercera aquell any. Ja apuntava maneres el xaval, però aventurar que en menys de dos anys guanyaria Champions, 2 Lligues, Copa del Rei, Supercopa d'Espanya, d'Europa, Mundial de Clubs i Mundial de Seleccions... era llavors inimaginable.

Doncs ha passat. I ahir Badia estava de festa gran, ovacionant a un tio collonut, i ho puc dir perquè el meu amic Tomás de la Cruz, culé grandiós de Can Font, amb qui vam gaudir de la Champions a París, és molt proper al Sergio i la família Busi, i justament ells li van regalar l'entrada per poder repetir a Roma.

El Sergio ha guanyat tots els títols importants (menys l'Eurocopa) que un futbolista pot aspirar, i té 21 anys. Només un cap ben amoblat com el seu i els dels seus farà que aquest xaval de Badia sigui un dels futbolistes importants de la Història.

El diumenge em va agradar que gent com ell, el Pedro, el Xavi, Dom Andrés, el Joan, el Xabi, l'Iker... grandiosos futbolistes i gent de bé, guanyéssin la Copa del Món.

I me'n vaig alegrar per tots els espanyols de bé, i pels amics i amigues que viuen la Selecció com a pròpia.

Per desgràcia, no vaig poder sentir-me-la més propera, la Roja no m'acaba de representar, i això que m'hi poso bé.

dijous, 8 de juliol del 2010

Els Amics de les Arts. Demà a Castellar. Una perla: Reykjavik

Els Amics de les Arts venen demà al vespre als Jardins del Palau Tolrà.

És sens dubte, una de les formacions rellevants d'una generació excel·lent de músics de casa nostra.

Us deixo una perla del seu darrer disc 'Bed & Breakfast', 'Reykjavik':




Ens veiem demà!

dimecres, 7 de juliol del 2010

Mannschaft

foto: Mandy L.

El meu fill beu, de sèrie, de dues cultures. Permeteu-me que aquí hi inclogui el futbol.

Del Barça per part de la branca paterna i de la Mannschaft per part de mare.

Respecte el partidàs mundialista d'avui, no cal dir que vull el millor pel meu fill. 

No hase falta que me dises nada más... (Bernd Schuster dixit)

dilluns, 5 de juliol del 2010

L’atur baixa a Castellar per tercer mes consecutiu

Castellar del Vallès ha experimentat el mes de juny un descens en el nombre de persones desocupades. En total, han estat 1.794 les persones registrades com a desocupades a la vila, 90 menys que el passat mes de maig.


Juny ha estat el tercer mes consecutiu en què les dades de l’atur a Castellar han experimentat un descens, que en aquesta ocasió ha estat del 4,8%, deixant la taxa d’atur en el 14,61% de la població activa.

Us deixo les meves valoracions a Ràdio Castellar.

38 persones treballaran a l’Ajuntament durant els propers sis mesos gràcies als Plans Extraordinaris d’Ocupació Locals


La feina intensa dels últims mesos per part del gran equip tècnic de la casa, ha permès iniciar els Plans Extraordinaris d'Ocupació Local amb les màximes garanties d'èxit.
Enhorabona a totes les persones que han participat des de la gestació al part del Projecte.
Divendres vam poder compartir el primer dia de formació a les persones que seran contractades i tinc la sensació que serà un encert.

Notícia a www.castellarvalles.cat Les tasques tindran a veure amb l’impuls de les TIC, la rehabilitació d’equipaments municipals i l’eficiència energètica i energies renovables

Un total de 38 persones treballaran durant els propers sis mesos a l’Ajuntament de Castellar gràcies als Plans Extraordinaris d’Ocupació Local finançats per Generalitat de Catalunya. Les persones seleccionades realitzaran tasques relacionades amb tres projectes concrets: 13 persones faran treballs d’impuls de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), mentre que 16 persones es dedicaran a la rehabilitació d’equipaments municipals i 9 persones treballaran en feines sobre eficiència energètica i energies renovables.

El Servei d’Ocupació de Catalunya atorgarà a l’Ajuntament de la vila una subvenció total de 283.997 euros, que es concretaran, respectivament, en 90.337,63 euros, 111.928,32 euros i 62.059,68 euros per a cada projecte. A més, es destinarà un import de 18.772 euros a les diferents accions formatives dels treballadors.

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Creus, es van reunir el passat divendres amb les 38 persones seleccionades, en un acte que es va realitzar a Cal Botafoc i que va servir per explicar-los de forma genèrica quines seran les seves feines durant els propers mesos.

diumenge, 4 de juliol del 2010

Ànims Carmelo!



He sortit cap El Puig de la Creu amb els cascos escoltant a RAC1 la cursa de GP2, amb les sensacions molt bones pels entrenaments magnífics que havia fet el Carmelo.

La retransmissió es centrava en la sanció a Andrea Iannone que li ha costat la victòria. Del Carmelo arribaven boníssimes referències, d'un boníssim duel frec a frec del seu conegut rival Kenny Noyes, el nord-americà nascut a Barcelona. A l'alçada de l'Alzina balladora els pilots començaven a creuar la línia de final de cursa, fins aquí tot normal, esperava que confirméssin l'arribada del pilot castellarenc. Quan de sobte, el Quim Salvador, sensacional comentarista de motor, ha advertit de la monumental caiguda del Carmelo...

He girat cua i he tornat cap a casa, esperant neguitós que no hi hagués cap problema greu. Afortunadament, han narrat a l'instant que el Carmelo es movia, i que inclús aixecava un braç per tranquilitzar a la parròquia.

Us enllaço el vídeo sense cap interès sensacionalista, si no amb l'ànim de mostrar-vos el valor que cal tenir per dedicar-se amb cos i ànima a aquest esport. Podreu veure també les declaracions del Carmelo un cop ha passat l'ensurt.

Moltíssims ànims, Carmelo, has fet una cursa sensacional. I molta sort, que te la mereixes com ningú!

dijous, 1 de juliol del 2010

El Mirador: Dia D


M'ha agradat veure aquest vespre l'Oscar, el meu company regidor i un dels ànima màter del Projecte, i l'Anna Salvadó, responsable del SAC, acabant de donar la penúltima volta a El Mirador, supervisant els últims detalls abans del dia de la inauguració.

L'Arian es mirava les pèrgoles i l'edifici des de fora. Li he explicat alguns dels objectius del projecte, però a ell li interessava més les boles de colors que han instal·lat a la coberta.

Hem passejat una estona per la Plaça Major, la part clàssica-romàntica ha quedat clavada. M'he quedat mirant els bancs. Allà on l'avi Joan anava a seure quan sortia del Centre de Periòdics, per parlar del Barça o de política amb tot un grup de savis veterans i entranyables.

Allà, on TV3 als seus inicis els van filmar pel 'Pobles de Catalunya'.

Demà serà un dia gran, i penso en els més meus, els d'abans, els d'ara i els que vindran, i de quanta energia s'ha avocat al projecte, amb coses més ben fetes que d'altres, però no ho dubto gens, amb la millor de les intencions, tècnics de la casa, ciutadans o polítics de tots colors.

Espero que sigui un dia feliç, catàrquic fins i tot. Demà que justament també podrem iniciar els Plans d'Ocupació més grans que s'hagin fet mai, amb la contractació de 38 persones. Un procés que ha exigit el màxim d'un grup de tècniques i responsables que ha rendit de manera excel·lent.

El meu agraïment a tot el magnífic grup de professionals amb qui tenim la sort de comptar.

A tots els companys i companyes regidores també l'enhorabona pel seu compromís i esforç. I al nostre Alcalde, l'Ignasi, per veure-ho tant clar quan iniciavem el projecte. Moltíssims noms em venen al cap, i prefereixo no anomenar-los per no cansar i segur que algun se m'escapa.

Segur que demà ho podrem gaudir junts.

Us hi esperem a tots i totes, família castellarenca.