diumenge, 31 d’octubre del 2010

Alumnes a Saint-Étienne

Amb aquesta tropa de 10 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Producció en Indústries d'Arts Gràfiques vam volar fa 11 dies cap a Lyon, direcció Saint-Étienne.

Ells/elles passaran 3 setmanes fent Formació en Centres de Treball a França. Gran experiència.

La part menys agradable, passaran la Castanyada sense castanyes. Allà també es porta això del Halloween.

Són bona gent i estan ben preparats/des. Triomfaran segur.

Indústria, comerç i formació: eixos de la promoció econòmica de Castellar

Reunió dels clústers de la Conca del Ripoll

Font: L'Actual, 124

Altres referències:

Vapor Llonch
El Punt

Nova etapa PQPI

Aquesta setmana ha començat el curs 2010-2011 del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’auxiliar de fabricació mecànica i d’ajust i soldadura. Enguany, aquest programa que arriba a la seva tercera fase presenta una novetat: es realitza en un nou taller que es troba situat en una nau de 500 metres quadrats al polígon industrial del Pla de la Bruguera. “Era un dels projectes que teníem en ment per aquest 2010-2011 i això ha estat. És un avantatge tenir un espai més òptim i amb millors condicions”, va dir el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Creus, en relació amb el nou local.

El PQPI és coordinat conjuntament per les regidories d’Ocupació, Educació i Benestar Social i s’adreça a joves de 16 i 21 anys que no han obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu és proporcionar-los formació bàsica i professional que permeti una inserció social i laboral satisfactòria, així com la seva continuïtat formativa. Es pretén donar als alumnes eines per a la professionalització en un sector específic com és la soldadura i el metall, i al mateix temps es donen altres continguts transversals. Creus explica que va trobar als alumnes “molt motivats” en la visita que els hi va fer el dia de la inauguració del curs amb l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez i la regidora d’Educació, Antònia Pérez. “Són alumnes que estan cercant el seu camí professional, és una molt bona opció per a ells i parlant amb ells, transmeten que estan molt motivats, amb ganes d’aprendre i de fer les pràctiques quan arribi el moment. Tenen ganes que els hi serveixi per a una inserció laboral”, va comentar Creus.

Aquesta és la tercera edició del PQPI, un programa que finalitzarà el 29 de juny després de les pràctiques en diferents empreses de Castellar i rodalia. Si aproven el programa, els alumnes que participen d’aquesta iniciativa tenen diversos camins a escollir. L’experiència dels alumnes de les dues primeres edicions ha estat fructífera:“Podem veure dues línies que parlen de l’èxit del PQPI, una, és la gent que s’ha reenganxat al món acadèmic. L’altra, la inserció real que hi ha hagut a les empreses. Un 25% dels que han passat pel PQPI s’han pogut quedar a les empreses on han fet les pràctiques”, va assegurar el regidor. 

Millors condicions 
El nou taller disposa de tots els mitjans necessaris per a la realització del cursos de soldadura i mecànica industrial. S’hi ha traslladat la maquinària que hi havia a la nau del carrer de La Noguera. La nova nau compta també amb uns vestidors, una aula de formació i un local annex.


Fonts: www.castellarvalles.cat  www.lactual.cat

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Castellar,el Gato Pérez i la Rumba cap a Islàndia.

Qui em coneix sap del meu interès/fascinació vers les terres nòrdiques.

Fa 10 dies vaig tenir la sort de participar en una experiència brutal que es cristalitzarà d'aquí uns mesos.

El meu amic Xavi Rodríguez (imatge inequívoca de les connexions de TV3, TVE1 i d'altres durant l'època de la cendra volcànica islandesa), periodista de Catalunya Ràdio, Professor de Comunicació Audiovisual de l‘Institut Flensborg de Hafnarfjörður, Advocat Ambiental, Empresari i President del Casal Català a Islàndia i moltes altres coses que podeu saber aquí ens va proposar venir a filmar a Castellar.

Un grup de 25 alumnes del seu Institut va rebre una subvenció per realitzar una sèrie de documentals sobre la comunitat gitana de Gràcia i entre d'altres, la Rumba Catalana. Un dels documentals havia de versar sobre la figura del gran Gato Pérez, que com sabeu va viure al carrer Major de Castellar durant una bona temporada, abans d'instal·lar-se a Caldes.

L'Edu Girbau a l'esquerra, sempre.
Així doncs, gràcies a l'ajuda  d'un tio sensacional, l'Eduard Girbau, castellarenc de socarrel i membre dels rumberus del Vallès més tropical, els The Perversioons vam poder coordinar una sèrie de trobades amb gent rellevant de la Rumba catalana com el  David Torras, un altre castellarenc il·lustre, membre dels Ai ai ai, i company d'El Gato Pérez.

El dia 11 d'Octubre, els companys islandesos van ser a l'Ajuntament, a la Plaça Major i al Carrer Major filmant talls magnífics per aquesta sèrie de documentals, que es presentaran a Reykjavik aquesta primavera, i que a mi em faria molta il·lusió que poguéssin ser també al BRAM! 2011.
El David Torras, de la Plaça Major de tota la vida.

Us mantindré informats!

dissabte, 23 d’octubre del 2010

Castellar participa al Barcelona Meeting Point presentant l’oferta de sòl industrial del municipi

Clica aquí per poder escoltar l'àudio 

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Creus, ha visitat avui el Barcelona Meeting Point, una de les majors trobades del sector immobiliari a nivell europeu en què la vila presenta la seva oferta de sòl industrial.

Segons ha explicat Creus, el que s’hi pot trobar “és l’oferta de sòl industrial dels tres polígons de Castellar, el Pla de la Bruguera, Can Carner i Can Bages, per tal de mostrar les potencialitats del territori a empresaris i inversors”. Tal i com ha assenyalat el regidor, l’oferta castellarenca s’ha presentat “en un pack conjunt que la Federació de Municipis de Catalunya ha presentat al saló immobiliari”.

La presentació de l’oferta de sòl industrial castellarenc al Barcelona Meeting Point suposa la continuació de l’experiència que ja es va dur a terme al mes de maig a Madrid, quan es va presentar aquesta mateixa oferta en una trobada amb representants del sector econòmic, amb l’objectiu d’atraure nous inversors i empresaris que vulguin desenvolupar la seva activitat a la vila.

Castellar del Vallès disposa en l’actualitat de 1.634.900 m2 de sòl industrial distribuïts en tres polígons: el Pla de la Bruguera (839.600 m2), Can Carner (298.000 m2) i Can Bages (497.300 m2).

El Barcelona Meeting Point se celebra al palau número 8 del recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona i es podrà visitar fins el 24 d’octubre.



Font: www.castellarvalles.cat

Centenari UE Castellar 1911-2011


Diumenge passat vaig gaudir amb la victòria del primer equip de la UE Castellar enfront el Sant Celoni (3-0).

Gol que significava el 3-0 definitiu.
I sí, he trobat la imatge que apareix al llibre del 75è Aniversari. Farà dons 25 anys que teníem 7-8 anys.

Així surt al FB: enriquesergio gonzalezmarccarlitos gonzalez "dol"tonimarc falgueras, Carlos GamitoyuyuRamon Clariana, MA Gamitooriolraul escudepalomoCarles Sala,Joan Creuseduarsebassegarrajordi martinezvallejobonache,Miguel Vallejo Toni MartinezpiruFrancesc Colellraul gonzalez

Setmana a fons

He estat ben bé una setmana sense escriure. No per falta de ganes ni de mandra, simplement ha estat una setmana intensa.

Després de la visita del Conseller a l'Escola vaig agafar avió cap a Munic, a la Convenció de Centres Autoritzats Apple. Va ser una magnífica experiència, que m'ha donat més eines per pensar en la integració dels iPads, iPods, iPhones i d'altres ginys a l'aula. Que consti que tot i ser un gestor de formació d'Apple no tinc cap d'aquestes eines... per tant, m'agrada però constato que es pot viure sense.

Aquesta setmana entre d'altres, vaig anar a la Xerrada de presentació del llibre Construint municipi des dels moviments socials, editat pels companys de l'Altraveu amb l'Elisenda, la Gemma i el Marc al capdavant. Discurs interessant del professor Joan Subirats, i lectura recomanable.

Abans, vaig presentar la primera Sessió del Curs d'InDesign d'El Mirador, amb el que tenim la sort de comptar amb dos professors castellarencs, els grans Pere Roca i Carles Martínez. És un plaer treballar amb talent de la vila, i n'hi ha molt.



Dimarts vaig gaudir de la presentació de la versió on-line més que recomanable de Ràdio Castellar i l'Actual: www.lactual.cat




Dimecres i dijous vaig anar cap a la França en plena situació de vaga. Un grup de 10 alumnes del CF de Grau Superior de Producció (4 nois i 6 noies) farà una Estada de 3 setmanes en empreses franceses, una experiència genial gràcies a la subvenció atorgada pel Departament d'Educació (repetim doncs experiència).

A la tornada em va agradar reunir-me juntament amb la Pepa Martinez, la nostra Regidora de Cultura i Esports, amb una representació de la Comissió Organitzadora dels Actes del Centenari de la nostra UE Castellar. Un dia rescataré el llibre del 75è aniversari i buscaré la foto del nostre equip de l'època (el Pre-Benjamí, diria, amb 7 anys...)

dijous, 14 d’octubre del 2010

Escola Antoni Algueró: Inauguració Conseller Maragall 2010/11

Escola Algueró, Inauguració Curs 2010/11

Avui el Conseller Maragall inaugura el Curs 2010/11 de la nostra Escola, juntament amb l'Alcalde de Sant Just, i d'altres autoritats del món municipal (la diputada Montse Capdevila, regidors de Castellar, de Sant Just...), representants del món empresarial (el Sr. Bernat Gómez, President del Gremi d'Indústries Gràfiques i la Junta) i del Departament d'Educació (el Sr.Josep Francí, Director General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, la Sra.Olga Adroher, directora dels SSTT d'Educació...)

És una Jornada pensada sobretot pels i les alumnes, pel Claustre docent, per totes les persones que hi treballem dia a dia, amb l'objectiu de mostrar el reconeixement i agraïment a tots els proveïdors, empreses agremiades i administracions, que fan possible que cada any es formin més de 3000 alumnes al sector gràfic a la nostra Escola.

Gràcies a això, coordinem el treball en xarxa de tots els centres de FP amb especialitats de la indústria gràfica del nostre país (amb la nova incorporació d'El Mirador, que inicia els nous cursos el proper dilluns), i entre d'altres moltes funcions, realitzem la formació de formadors de tot l'Estat espanyol.

I a les 3, avió cap a Munic. A la convenció europea dels Centres Autoritzats de Formació Apple. A copsar com s'integren noves eines (iPads, iPhones...) a la formació del sector.

Serà un dia intens i esperem que productiu al màxim.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Recursos innovadors a la Formació de la Indústria Gràfica

Sóc psicopedagog, i me'n sento. Ja fa anys que em dedico més específicament a la gestió de projectes educatius, i tinc la sort de dirigir una Escola que és referent estatal del sector gràfic.

Una de les funcions que suposa ser referent, és la de formar a professors dels centres públics de totes les Comunitats Autònomes. D'avui a divendres, 25 docents i responsables educatius del sector gràfic de tota Espanya, ens concentrem a l'Escola per aprendre els uns dels altres.

Reflexions, innovació, noves propostes.... probablement les qüestions que quan estem a la trinxera del dia a dia ens ajuden a tirar endavant i intentar millorar.


diumenge, 3 d’octubre del 2010

Droga dura. Per Fly - Trilogien

Ahir vaig tancar un cercle. La Caro i el Frej, a l'última visita a casa, em van regalar una triple joia duríssima. La Trilogien d'un genial director danès, el Sr. Per Fly (es llegeix Per "Flü" aprox,, no "Flai"),


Bænken (El banc), Arven (L'Herència) i Drabet (Homicidi) mereixen ser considerades individualment com a obres excel·lents.

Realisme amb boníssima interpretació dels actors/actrius. Menció especial per Jesper Christensen, que executa magistralment tres rols allunyadíssims a les tres cintes.

Si no l'aconseguiu no us talleu, us les deixo encantat.

Mange tak Caro&Frej!