divendres, 4 de febrer del 2011

Síntesi 2010

Avui, treballant en un document per a la Reunió amb la resta de grups municipals, el proper dimarts, he fet un petit resum d'algunes de les activitats realitzades durant el 2010 pel magnífic equip del DPEiO, tant a Formació i Ocupació, com a Indústria, Empresa i Comerç


FORMACIÓ I OCUPACIÓ 2010

- S'han gestionat els Plans d'Ocupació amb més participació de la història: (52 persones contractades el 2009/10) 38 persones al Plans Extraordinaris d'Ocupació Local, 4 persones als Plans per arrenjar els efectes de les nevades i 10 persones a l'Ordinari.
Tenim l'adjudicació de 28 noves places pel 2011.

- S'han obert els Tallers de Recerca de Feina i d'altres accions personalitzades i grupals per donar suport a les persones en situació d'atur.

- S'ha aconseguit per 3r any consecutiu la Subvenció per a realitzar el PQPI de Soldadura, per a alumnes de 16 a 20 anys que no hagin aconseguit el Graduat d'Educació Secundària.
S'ha inaugurat la nova Nau del Metall per a realitzar-hi el propi PQPI, Formació Ocupacional i Formació Contínua.

- S'estan iniciant les obres d'adequació dels Safareigs, per a poder seguir realitzant la Formació Ocupacional de Cuina i Hostaleria, i poder ampliar també a Formació Contínua.

- S'ha aconseguit la Subvenció per a realitzar el Programa ILO-QUID, de la Diputació de Barcelona, per a realitzar un Curs de Geriatria amb seguiment individualitzat.

- S'ha gestionat l'adjudicació més gran de Formació Ocupacional dels últims 15 anys.

- S'han programat cursos propis de Formació de Metall

- Després d'haver analitzat l'estudi de la Diputació de Barcelona al respecte, es posa en marxa el Dispositiu Local d'Inserció (DLI), que optimitza els recursos de Promoció Econòmica, Educació, Serveis Socials i Joventut, juntament amb totes les entitats, institucions i administracions que estan en contacte amb els joves, per facilitat l'accés al mercat laboral.


INDÚSTRIA i EMPRESA

- S'ha donat suport a les empreses dels Polígons, acollint i organitzant la Trobada d'Associacionisme de Polígons de Catalunya.

- Es participa en el Pla d'Innovació de la Conca del Ripoll, en la creació de dos Clústers (Alimentació i Salut).

- Des del Centre de Serveis, es realitzen Jornades de Formació dissenyades conjuntament amb l'ASEMCA i l'Associació de Comerciants de Castellar. La propera s'organitza amb PIMESTIC el 26/11, i la següent l'1/10 (Jornada de Networking, després de la bona acollida del Gettingcontact). 

- A El Mirador, quatre empreses emprenedores de la nostra vila inicien la seva activitat durant aquest mes de Novembre.

- Han arrencat els Programes de Formació Contínua a El Mirador, subvencionats íntegrament pel Gremi d'Indústries Gràfiques de Catalunya.

- Posada en marxa de l'Aparcament de Camions.

- S'ha portat a Madrid i al Barcelona Meeting Point l'oferta de sòl industrial.

- Inici del procés d'enquestes per elaborar el Nou Cens d'Empreses de Castellar.

- Suport a la creació d'empreses (40 projectes iniciats any 2010 i 8 empreses creades fins el moment, pràcticament xifres iguals a les del 2009) (tenim estadística de tots els anys)

- Formació i sensibilització a la creació d'empreses (2 seminaris de sensibilització - formació amb col·laboració amb els IES)

- gestió del centre de serveis donant oportunitat a la posada en marxa de noves empreses

- Serveis genèric d'assessorament empreses en qualsevol àmbit (estratègic, financer, laboral, comercial i màrqueting, internacionalització, innovació,...)

- Ajut directe consultoria bàsica (ajut de fins a 6h d'assessoria d'experts en algun dels àmbits esmentats anteriorment)

- Actualització del cens d'empreses

- Estudi per millores en polígons (seguretat, enllumenat, senyalització,...)