diumenge, 27 de febrer del 2011

Fira Fora Stocks. No te la perdis!


Avui el temps acompanyarà i això segur que farà que la Fira Fora Stocks sigui un èxit de convocatòria.

Aquesta magnífica iniciativa de Comerç Castellar s'ha convertit ja en un clàssic.

No us ho perdeu, de 10:00 a 14:00 a la Plaça del Mirador. I a partir de les 12:00, la passada del Tres Tombs pels carrers de la vila.

Bon diumenge!

Projecte Suma't: apostant per la formació dels i les joves

BRAM! al TeleNotícies

Boníssima aquesta 3a edició del BRAM!, que es consolida amb més de 2000 assistent i gran èxit de les pel·lícules projectades.

Pa Negre s'ha erigit com la preferida del públic d'enguany, rellevant al mític Ken Loach al palmarès del festival.

L'oferta de cine a Castellar s'ha recuperat amb les programacions de Cinema en català (1r divendres de mes), de Cinema d'Autor (3r divendres de mes), Cinema infantil (3r diumenge de mes) i el Cinema a la fresca dins de les Nits d'Estiu.

Aquí teniu el reportatge de Dies de Cine i el BRAM! del TeleNotícies Comarques del dia 24 (comença al minut 20).

dilluns, 21 de febrer del 2011

Habemus Papam (?)

Si les filtracions no fallen, al Consell de Govern de demà dimarts es nomenarà el nou director (gènere masculí) del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Segons ha transcendit oficiosament, assumirà al mateix temps les funcions pròpies del Director General d'Ensenyaments Professionals, Especialitzats i Artístics. És a dir, substituirà al mateix temps les figures del Joan Josep Berbel i del Josep Francí, dues persones amb una grandíssima capacitat de treball, a qui tinc gran apreci i consideració.

Demà, doncs, sortirem de dubtes del perfil que tindrà. Gairebé 3 mesos després de la clara victòria de CiU, es cobrirà una de les vacants clau a nivell de país.

Veurem si, com era habitual al govern Pujol, serà Unió qui lideri el Departament, si canvia la cosa a Convergència, o si s'imposa la voluntat del Conseller Mena, que prefereix perfils independents/ESADE.



Sigui com sigui, que tingui moltíssima sort, i que el context sigui el més favorable possible, pel bé de tots i totes.

diumenge, 20 de febrer del 2011

Inauguració BRAM! 2011

BRAM!2011

Avui sessió doble de BRAM!

Ara a les 12:00 amb el petit a veure La Montaña Mágica, perla noruega per a passar una bona estona.

I al vespre (20:30), Soul Kitchen, una altra joia del Mestre Fatih Akin... ara fa deu anys que el vaig descobrir, i és brutal poder veure una projecció seva a l'Auditori, amb dos dels meus actors preferits, el Moritz Bleibtreu i el Birol Ünel.

Molt recomanable la magnífica exposició Dies de Cine, un passeig per la història dels cines a Castellar.

I ara postejaré uns vídeos que s'hi escauen la mar de bé.

A gaudir del cine al poble!

Castellar 1980

dilluns, 14 de febrer del 2011

L'Ignasi, candidat.

A la vida no n'acabes de treure massa més que conèixer persones entranyables, especials i poder interrelacionar amb elles de manera natural.

L'Ignasi és d'aquestes persones que valen la pena, i afortunadament és una sensació que no m'ha sobrevingut ara després d'haver estat 4 anys col·laborant al projecte comú per Castellar que encapçala, sinó que ve de lluny.

El dissabte, a l'Assemblea de l'Agrupació socialista castellarenca, va ser proclamat formalment candidat a l'Alcaldia del nostre poble. I ho és perquè és el nostre referent, la persona que lluita sense defallir, aquell que s'interessa per qualsevol detall que t'ocupa o que et preocupa.

L'Ignasi ha sigut sempre així: al seu bon cor l'ha seguit sempre un cap clar, i ha sabut transmetre-ho a la gent que el va coneixent i que li fa confiança.

Dissabte va tenir un record preminent per dues persones especials que ens han deixat orfes els maleïts darrers tres mesos, el Toni i el Patricio

Per gent com ells, projecció de tots els veïns i veïnes, val la pena implicar-se a la cosa pública.

No m'angoixen els resultats de les eleccions, només m'interessa la feina que es fa cada dia. I estic convençut que la del nostre Alcalde, la de l'Ignasi, és i seguirà sent essencial per la nostra vila.

Sempre endavant.

diumenge, 13 de febrer del 2011

Joan Creus 62.0

Avui el meu pare fa 62 castanyes, tot i que té l'energia d'un trentanyer.

No en parlo mai aquí d'ell, ni de ma mare. De la mateixa manera que no tinc fotos de la família a la feina, ja que com diu el meu cap: "Ja sé on és casa meva".

Un dels dos punts més decisius de la meva vida ha estat tenir els pares que tinc. Incondicionalment al costat, a la discrepància i a l'encert, a les coincidències i a les pífies.

Als 12-13 anys ja em feien estar a la botiga (l'any que ve farà 25 anys de l'obertura...) a donar un cop de mà. Em deixaven fer el 90% o més de les coses que els demanava. I sempre amb els conceptes "llibertat i responsabilitat" gravats a foc al cap.

El meu pare, amb una carrera professional d'èxit a empreses punteres, em veia estudiant màrqueting, o ADE o alguna cosa per l'estil. Res de res, Psicologia i Educació vaig escollir, i endavant les atxes.

D'ell n'he admirat la capacitat de treball i d'esforç sense deixar mai els valors fonamentals, motiu pel que es va apartar del món salvatge de les multinacionals fa ben bé una dècada.

Afortunadament, tenir un fill et redimensiona la figura dels pares. Li dona valor ple a tots aquests esforços infinits que fan i han fet per tu. I per aprenentatge vicari i emocional et serveixen per transmetre'ls al teu propi fill.

M'agrada, doncs, ser conscient i evidenciar-ho a ells dos, pedres angulars de la meva vida.

Avui tenim festa grossa a Cal Llop amb tota la família, celebrant l'aniversari del meu pare i del meu fill, de l'avi i del nét. I jo, feliç a més no poder.

Us estimo.

dimarts, 8 de febrer del 2011

4

Foto: Mandy Lange
Després del tres ve el quatre, Arian... això ja fa dies que ho saps. Però et preguntes: Warum kommt nach der Drei die Vier?

Demà quan et llevis començarem a celebrar el teu 4t aniversari. Et portaré a El Sol i la Lluna amb la mama. Sí, m'havia proposat portar-t'hi molts més dies dels que he pogut, però demà no et fallaré.

La mama t'ha preparat el pastís de xocolata que volies, i amb els teus amiguets i amiguetes us el cruspireu per esmorzar.

Quan pleguis de música et vindrem a buscar i et tocarà obrir algun regalet. Però això no és important. M'agrada notar que et sents estimat pels qui t'estimen, i que cada dia que passa ets més increïble.

Un dia, cada cop més proper, ho llegirem junts. Felicitats bitxo.

divendres, 4 de febrer del 2011

Síntesi 2010

Avui, treballant en un document per a la Reunió amb la resta de grups municipals, el proper dimarts, he fet un petit resum d'algunes de les activitats realitzades durant el 2010 pel magnífic equip del DPEiO, tant a Formació i Ocupació, com a Indústria, Empresa i Comerç


FORMACIÓ I OCUPACIÓ 2010

- S'han gestionat els Plans d'Ocupació amb més participació de la història: (52 persones contractades el 2009/10) 38 persones al Plans Extraordinaris d'Ocupació Local, 4 persones als Plans per arrenjar els efectes de les nevades i 10 persones a l'Ordinari.
Tenim l'adjudicació de 28 noves places pel 2011.

- S'han obert els Tallers de Recerca de Feina i d'altres accions personalitzades i grupals per donar suport a les persones en situació d'atur.

- S'ha aconseguit per 3r any consecutiu la Subvenció per a realitzar el PQPI de Soldadura, per a alumnes de 16 a 20 anys que no hagin aconseguit el Graduat d'Educació Secundària.
S'ha inaugurat la nova Nau del Metall per a realitzar-hi el propi PQPI, Formació Ocupacional i Formació Contínua.

- S'estan iniciant les obres d'adequació dels Safareigs, per a poder seguir realitzant la Formació Ocupacional de Cuina i Hostaleria, i poder ampliar també a Formació Contínua.

- S'ha aconseguit la Subvenció per a realitzar el Programa ILO-QUID, de la Diputació de Barcelona, per a realitzar un Curs de Geriatria amb seguiment individualitzat.

- S'ha gestionat l'adjudicació més gran de Formació Ocupacional dels últims 15 anys.

- S'han programat cursos propis de Formació de Metall

- Després d'haver analitzat l'estudi de la Diputació de Barcelona al respecte, es posa en marxa el Dispositiu Local d'Inserció (DLI), que optimitza els recursos de Promoció Econòmica, Educació, Serveis Socials i Joventut, juntament amb totes les entitats, institucions i administracions que estan en contacte amb els joves, per facilitat l'accés al mercat laboral.


INDÚSTRIA i EMPRESA

- S'ha donat suport a les empreses dels Polígons, acollint i organitzant la Trobada d'Associacionisme de Polígons de Catalunya.

- Es participa en el Pla d'Innovació de la Conca del Ripoll, en la creació de dos Clústers (Alimentació i Salut).

- Des del Centre de Serveis, es realitzen Jornades de Formació dissenyades conjuntament amb l'ASEMCA i l'Associació de Comerciants de Castellar. La propera s'organitza amb PIMESTIC el 26/11, i la següent l'1/10 (Jornada de Networking, després de la bona acollida del Gettingcontact). 

- A El Mirador, quatre empreses emprenedores de la nostra vila inicien la seva activitat durant aquest mes de Novembre.

- Han arrencat els Programes de Formació Contínua a El Mirador, subvencionats íntegrament pel Gremi d'Indústries Gràfiques de Catalunya.

- Posada en marxa de l'Aparcament de Camions.

- S'ha portat a Madrid i al Barcelona Meeting Point l'oferta de sòl industrial.

- Inici del procés d'enquestes per elaborar el Nou Cens d'Empreses de Castellar.

- Suport a la creació d'empreses (40 projectes iniciats any 2010 i 8 empreses creades fins el moment, pràcticament xifres iguals a les del 2009) (tenim estadística de tots els anys)

- Formació i sensibilització a la creació d'empreses (2 seminaris de sensibilització - formació amb col·laboració amb els IES)

- gestió del centre de serveis donant oportunitat a la posada en marxa de noves empreses

- Serveis genèric d'assessorament empreses en qualsevol àmbit (estratègic, financer, laboral, comercial i màrqueting, internacionalització, innovació,...)

- Ajut directe consultoria bàsica (ajut de fins a 6h d'assessoria d'experts en algun dels àmbits esmentats anteriorment)

- Actualització del cens d'empreses

- Estudi per millores en polígons (seguretat, enllumenat, senyalització,...)

POUM, dissenyant el futur conjuntament


Demà al matí hi ha Jornada de Treball per iniciar una de les qüestions més rellevants d'aquest final de mandat, i de ben segur, del conjunt del proper.

Serà enriquidor començar a debatre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal amb la garantia d'una bona participació.

Les últimes dades d'atur indiquen una frenada en la moderadament bona tendència de l'últim quatrimestre. Ens situem al 14'7% i sens dubte caldrà seguir apostant per reforçar el suport a les persones en situació d'atur, i a l'estructura empresarial i emprenedora del municipi.

Una de les eines de futur es debatran demà, sobretot pel que fa a la trama comercial i industrial del nostre municipi.

Caldrà el màxim dels consensos al llarg dels propers mesos i anys per tirar-ho endavant en les millors condicions.

Emprenedors a Castellar: PlisWeb by Edertone

Emprenedors: Logística 2.0

Clic a la imatge per veure'l més gran

dijous, 3 de febrer del 2011

PJ Harvey a Barcelona



La gran Polly Jean, la PJ Harvey acaba de confirmar que torna al Primavera Sound. El 2004 va brillar també, l'any dels Pixies. Those were the years...

Us deixo una joia a dues veus amb el superlatiu Sr.Nick Cave.

dimarts, 1 de febrer del 2011

Ja es pot votar pel quadre que ha de presidir el SAC d'El Mirador

Des d'avui ja es pot votar per un dels quadres que ha de presidir una de les parets del Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) d'El Mirador. S'han presentat quatre obres: Digitalcast 1 de  Mandy Lange, Minimiradors de Daniel Ras, Digitalcast 2 de Victor Escalante i Empremta de Carmen Fernández. Les dues obres guanyadores seran exposades al vestíbul d’El Mirador en format gran (95 x 67 cm).

Les votacions es poden fer a través d'aquest enllaç o bé al Servei d’Atenció Ciutadana (El Mirador). Hi ha tres punts per repartir entre les obres que més agradin i s'ha de marcar la casella corresponent als punts que es vulgui assignar a cada obra. 

Les votacions es faran durant la durada de l’exposició, del 31 de gener al 26 de febrer. El vot popular es sumarà al del jurat composat per 6 persones per determinar les dues obres guanyadores, que es penjaran al vestíbul d’El Mirador en tamany 95x67 cm. La decisió del jurat es comunicarà el 27 de febrer. El veredicte s’emetrà el dilluns dia 28 de febrer i les obres guanyadores es penjaran el dilluns 7 de març a les 19 hores.


PER A VOTAR

Fer una pàgina web en dues hores

L’empresa Edertone Advanced Solutions, SL ha organitzat, en col·laboració amb El Mirador Centre de Coneixement, un curs gratuït que ofereix la possibilitat d’aprendre a fer una pàgina web només en dues hores. La iniciativa va adreçada a professionals, empresaris, comerciants, professors de centres d’educació primària i secundària i, en definitiva, a persones interessades a aprendre a fer la seva pròpia pàgina web.

Fent servir un software elaborat amb eines d'Adobe especialitzat en edició de pàgines web Html, que rep el nom de Webexpress, els alumnes d’aquest curs aprendran els fonaments bàsics de la World Wide Web i a fer la seva pròpia pàgina web.

Les classes constaran de dues parts: una de teòrica, en què s’explicarà que és una pàgina web i es donaran nocions bàsiques sobre llenguatge html, hostings, dominis, fòrums, wikis, blocs, xarxes socials, intranets i extranets i posicionament web. A continuació s’iniciarà una sessió pràctica que consistirà a crear una pàgina web.

El curs es podrà fer en un sol dia, els dimarts, 15 de febrer, 15 de març, 26 d’abril, 17 de maig o 14 de juny, de 19.00 a 21.00 hores, a l’aula de PC’s 2 d’El Mirador. Les persones interessades poden inscriure’s a la recepció de l’Espai Sales d’El Mirador, de 9.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. L’únic requeriment és disposar de coneixements bàsics d’informàtica i Internet.

Edertone Adavanced Solutions és una empresa dedicada al sector de l’enginyeria informàtica que disposa des del passat mes de novembre d’un dels despatxos arrendats a nous emprenedors i empreses de suport al teixit empresarial que hi ha disponibles a El Mirador.

Jornada de Participació: Revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal - Dissabte 5 de Febrer - 9:30 El Mirador

Clic a la imatge per veure-la més gran

Revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal: l'estat de compliment del Pla Estratègic 2002