diumenge, 4 de novembre del 2012

Cuina i alimentació (I) Promoció econòmica. cultural i social

A casa nostra es menja especialment bé. I és menja així de bé per moltes raons: 

- per la qualitat dels productes agroalimentaris
- per la magnífica estima per la cuina de mares, àvies, i generacions i generacions, a les que s'hi han incorporat avis, pares i joves d'ambdós gèneres.
- perquè som llatins/es, mediterrans/ànies, de sang calenta i ens agrada cultivar l'experiència dels sentits
- perquè som supervivents i les hem passat i passem de tots colors, i tenim l'enginy ben aguditzat
- perquè tenim un teixit formal i informal espectacular de transmissió de coneixement 
...
Per tot això, la reflexió i l'acció que s'ha iniciat al Vallès als darrers anys, ha posat especialment èmfasi en iniciatives de promoció i suport de la nostra cuina.

Al vídeo
En aquest sentit, el col·lectiu Cuina Vallès, és el referent absolut d'aquesta bona feina, emparat pel Consorci de Turisme del VO
Castellar hi és present de manera molt rellevant i activa. El Carles Calsina del 'Restaurant Garbí', 4a generació de cuiners excel·lents, n'és el president. Aquí el teniu en acció al "Cuines" (TV3) i al "Divendres" (TV3), juntament amb el Ramon Casamada fill (D.O.Mongetes del Ganxet). 25a generació de Can Casamada.


Font: Estima Castellar, galeria 9a Mostra
En aquest context, pren especial rellevància la magnífica acollida de la 9a Mostra Gastronòmica, de fa tot just un parell de setmanes, on es van poder visualitzar algunes de les excel·lències conreades, collides, el·laborades i/o cuinades a Castellar.

Sensacional el nivell de tots els restaurants, establiments de begudes, bodegues, professionals del còctel i genial la participació. Més de mil persones van passar al llarg dels 3 dies.