dijous, 26 d’abril del 2012

El Dire

S'ha mort el Dire.

El Gregorio és i serà el Dire de tots els i les alumnes que vam tenir la sort de passar per El Casal entre el 67 fins que va passar el relleu al seu fill Cesar.

Feia ja cinc anys que lamentablement s'havia anat apagant poc a poc aquella persona culta, estricta, amant dels escacs, lúcida que va marcar la línia d'una Escola modèlica.

Va saber envoltar-se d'un claustre de professors i professores sensacionals i entranyables. L'any passat vaig tenir la sort d'anar al sopar de jubil·lació de tres dels excel·lents professors que vam tenir: Lluís Morcuende, el Joan Muntada i la Mercè Rojas.

Allà també vaig poder estar amb la Neus, la primera 'senyo' de la que tinc consciència, dona del Dire, i mare d'uns fills extraordinaris, dels que he anat seguint la pista del Cesar, digne successor a la direcció de l'Escola, i l'Àlvar, un talent reconegudíssim de la Física (superconducció) i amb qui vaig gaudir de les Matemàtiques a 3r de BUP.

Del Dire en tinc milers i milers de records. Quan anava a 7è d'EGB vaig tenir la sort de ser el representant dels alumnes (junt amb el Dídac Mora) al Consell Escolar, i feiem les reunions a la Sala de Profes, juntament amb representants de l'AMPA i del claustre docent. Allà emergia la figura del Dire amb la pipa fumejant, controlant en tot moment la situació. La seva rectitud imposava. L'admirava.

De llavors en tinc molts flaixos, ja que el veia dirigint-se a gent adulta, fora del context de classe.

D'allà han sorgit amics i amigues que seran a prop tota la vida.

Demà a les 15:30 anirem a honorar la seva memòria, que formarà part de tots els qui l'hem estimat.

Una abraçada ben forta a la Neus, Cesar, Àlvar, a tota la família Sánchez i a tota la família d'El Casal.


diumenge, 15 d’abril del 2012

Castellar SpeedFest 2012

Si Castellar és conegut fora del nostre territori per ser la vila del Dani Pedrosa, i d'altres magnífics pilots campions com el Carmelo Morales, hi ha un esdeveniment que també ens dóna projecció: el Castellar SpeedFest.

Aquesta és la 4a edició de la concentració, brillantment organitzada per l'ACCDC (Associació Custom cultural de Castellar), que ha comptat amb milers de visitants d'aquí i d'arreu.

Enhorabona a l'organització per un cap de setmana espectacular. Segur que si el Rei no hagués tingut una petita indisposició si hagués acostat.








divendres, 6 d’abril del 2012

L'amor feliç - Mishima. David Carabén

Senzillament brutal el post de la Caro  explicant la visita del Mestre David Carabé i l'anna Aguilar-Amat a Copenhague. Imprescindible.
http://quefaigaqui.blogspot.com.es/2012/03/anna-aguilar-amat-i-david-caraben.html













Mishima acaba de treure la sisena joia en forma de disc. L'amor feliç. Després d'escoltar-lo per primera vegada puc dir que està a l'alçada de les expectatives, i molt més.

El 7 de Juliol els tindrem a l'Embassa't (gran festival) a Sabadell.


El David Carabén es mereix un post extens, i crec que algun dia em sortirà.

Mireu-vos el Bestiari Il·lustrat que li van dedicar:









+ Mishima: http://joancreusbloc.blogspot.com.es/2010/07/mishima-tornaras-tremolar.html
http://joancreusbloc.blogspot.com.es/2010/09/tot-torna-comencar-mishima.html

Anàlisi Taxa d'atur Castellar - Març 2012



Les valoracions a Ràdio Castellar (clicar link: Informatiu del Migdia 04/04/12 des del Minut 1)
Escolta l'àudio aquí: http://www.lactual.cat/cat/fitxa-programa-radio.php?IDC=20

diumenge, 1 d’abril del 2012

Traumatisme

A l'etiologia de les dismòrfies septals i septopiramidals, els traumatismes i les fractures tenen un paper fonamental.

Aquest ha estat el meu cas. Fa uns 18 anys em vaig trencar la cara en un xoc de raquetes contra el meu company de dobles al Casal d'hivern a Castellar. Afortunadament gràcies a l'amnèsia post-traumàtica no recordo ni vull recordar qui era. Resultat: nas trencat pel mig (septum luxat) i cap al Taulí.

Allà s'havia acabat la història fins que al setembre vaig començar a notar sensacions estranyes a la vista (una cosa així). A més, em petaven les oïdes amb els canvis de pressió, com mai abans havia notat.
Diagnòstic resumit: Insuficiència respiratòria nasal.

Total, que la Dra Droguet, fantàstica otorrino llorençana amb consulta a Castellar, em va recomanar que no donés peu a cascar-me i que prioritzés la intervenció.

I ja està fet i  a sobre sembla que ha sortit segons el previst. Des del dimecres toquen dies de semi-angoixa cada cop menys intensa gràcies als còctels de calmants i recuperant-me ràpid per tornar el més aviat que em deixin.

Serveixin aquestes línies per donar moltes moltes gràcies a tots/es els que m'heu enviat energia.

Inclús a aquells/es que m'heu provocat riure intens (i encara no puc per prescripció mèdica) amb comentaris malintencionats amb referents tals com les princeses Letizia, d'Astúries i Girona, i Belén, del Poble.
La doctora ha escollit perfil grec, cànon clàssic.


I can't breathe in this thing...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jTJq8co38Pk#t=53s 
 
sent by D.M. Thanx!!