dissabte, 10 de gener del 2015

Dades d'atur 2014 Castellar del Vallès. Lleuger canvi positiu de tendència

Al seus darrers informes, l'Observatori del Vallès Occidental i l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat constaten un canvi de tendència important pel que fa a la taxa d'atur.

Si bé hi ha diferències metodològiques: La taxa d'atur (utilitzada per l'Observatori del VO) és la variable sintètica més característica de l'atur en el mercat de treball; mostra la relació entre la població aturada i la població activa (que es calcula com a suma de la població aturada i la població ocupada). 

L'Observatori d'Empresa i Ocupació ha definit un nou indicador, la taxa d'atur registral, calculat a partir de valors obtinguts de registres administratius. La taxa d'atur registral mesura la relació existent entre l'atur registrat i una aproximació a la població activa registrada (calculada com a suma de l'atur registrat i les afiliacions a la Seguretat Social de la població de 16 a 64 anys resident en el territori considerat).

Així, el primer (de la comarca), indica una taxa d'atur del 14% a Castellar, i un 15'8% al Vallès Occidental. El segon, l'Observatori de la Generalitat (Taxa d'atur registral) la situa al 16,03% i gairebé al 18% a la comarca.


Font: L'Actual, 318