
Ja des dels inicis dels 90 Sir Bobby Robson va tenir el càncer com a company de viatge.
El nombre d’aturats s’ha reduït aquest últim mes. Ja des del mes de gener l’evolució mensual de la taxa d’atur registrat mostrava una contenció en el ritme de creixement, però les últimes dades oficials d’atur comarcal (del mes de juny) són les primeres que han presentat una variació mensual positiva des de l’inici de la crisi.
Al Vallès Occidental, la taxa d’atur es situa al 14,2% (un 3,5% menys que el mes anterior). A Castellar del Vallès, la desocupació recula amb major magnitud, i s’estableix en un 13,3% (un 4,4% menys que el mes de Maig). Serà important, però, conèixer el comportament de les dades els mesos de setembre i octubre, quan podrem constatar si es tracta ja d’una tendència consolidada o, com aventuren algunes previsions, hi haurà un nou creixement o una estabilització de la taxa d’atur.
La notícia de l’any per Promoció Econòmica ha estat la recent subvenció –per part del Ministeri d’Indústria a través del Plan Avanza2– de 2,3 milions d’euros per finançar el projecte del nou Espai Cívic de
A la nova Nau de Formació, al Pla de
A l’horitzó un altre objectiu clar: que el tercer institut de Castellar tingui una bona orientació a
font: www.castellarvalles.cat
Una vintena persones han assistit avui a una jornada formativa que ha tingut lloc al Centre de Serveis per a empreses i que portava per títol La negociació bancària i les relacions banc-empresa.
La jornada s’adreçava principalment a “empresaris de petites i mitjanes empreses, i també de microempreses, que no disposen d’un departament que s’encarregui del tema de les finances”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Joan Creus. Durant la sessió, que s’ha celebrat al llarg del matí, s’han tractat aspectes com la introducció a la negociació bancària, l’explicació dels temes que analitza el banc per aprovar una operació de finançament o la documentació que sol·liciten habitualment les entitats bancàries.
Vicenç Martín, llicenciat en ADE, diplomat en Empresarials i assessor i col·laborador del CECOT, ha estat l’encarregat de dur a terme la jornada.
Competències. La Llei d'educació de Catalunya desenvolupa al màxim les competències de l'estatut en matèria educativa i compleix el mandat del Pacte Nacional per a l'Educació
Model educatiu propi. Defineix el servei d'educació de Catalunya tenint en compte els criteris d'equitat, suficiència, excel·lència i coresponsabilitat
Modernització. Aposta per l'autonomia dels centres, reforça el paper de les direccions dels públics i crea l'Agència d'Avaluació de Catalunya.
Cossos propis. Dóna la possibilitat de crear els cossos docents propis de Catalunya amb proves d'oposició catalanes amb procediments d'accés específics alhora que manté els drets dels actuals funcionaris docents.
Proximitat. Aprofundeix els mecanismes de coresponsabilització amb les administracions locals i preveu unitats de planificació com la zona educativa.
Convivència. Els centres educatius hauran de formular una carta de compromís en què s'expressi el marc de convivència que haurà de ser assumit per les famílies.
Llengua. Permet blindar el model lingüístic català i aposta decididament pel trilingüisme.
Pressupostos. La memòria econòmica preveu que quan es desplegui del tot, en un termini màxim de 8 anys, els pressupostos destinats a educació s'incrementin en 1.500 milions d'euros.
Inversió. En 8 anys, la inversió en educació haurà de ser equivalent al 6% del PIB.