dilluns, 3 de novembre del 2008

L’Ajuntament ha incrementat un 33% el pressupost dedicat a polítiques d’ocupació i formació

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha incrementat en un terç la despesa destinada a polítiques de foment de l’ocupació laboral. El pressupost municipal adreçat a les accions d’ocupació i formació s’ha situat aquest 2008 a l’entorn dels 455.000 euros, el que equival a un augment del 33,20% en relació a l’any 2007. Aquest percentatge està directament relacionat amb l’augment de subvencions que el municipi ha rebut per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Aquestes administracions han atorgat ajuts per programes de formació i ocupació per valor de 353.000 euros, 90.000 euros més respecte l’any 2007.

Per tal de poder afrontar la situació de crisi econòmica, l’equip de govern té intenció d’elevar encara més aquestes xifres amb vistes a l’exercici de l’any 2009. I és que a setembre de 2008, Castellar del Vallès compta amb un total de 1.176 persones en situació d’atur, el que suposa un increment del 29,9% respecte el mes de novembre de l’any 2007.

En una situació de dificultats evidents de molts ciutadans per trobar feina, la Regidoria d’Ocupació i Formació ha ampliat la seva oferta formativa amb l’objectiu de millorar la qualificació de les persones desocupades.

En aquesta línia, en les darreres setmanes s’han iniciat dos cursos de formació ocupacional, un de soldador/a d’estructures metàl·liques lleugeres i un altre d’ajudant de cuiner/a, amb capacitat per a 15 places cadascún. D’aquestes dues especialitats, la Regidoria d’Ocupació ja ha s’ha assegurat el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya per a l’any 2009.

Una altra de les apostes és la formació adreçada als joves. En col·laboració amb les regidories d’Educació i Benestar Social, a finals del mes de setembre es va iniciar el Programa de Qualificació Professinal Inicial dirigit a joves que no han assolit el graduat de l’ESO i volen seguir formant-se per inserir-se en el mercat laboral. Aquesta iniciativa també compta amb el finançament del SOC i l’autorització del Departament d’Educació de la Generalitat.

D’altra banda, més de 150 persones hauran passat aquest 2008 pels cursos bàsics d’informàtica que duen per títol “Informàtica al teu abast”. Aquest programa té per objectiu apropar les tecnologies de la informació i la comunicació a persones en risc de patir fractura digital. Així mateix, unes 20 treballadores familiars han participat d’un curs de primers auxilis realitzat conjuntament amb la Creu Roja.

Des del Centre de Serveis es continuarà donant suport a l'Associació d'Empresaris de Castellar (ASEMCA) i l'Associació de Comerciants de Castellar (ACC) amb la signatura d'acords amb diferents entitats patronals com el Centre Metal·lúrgic i el Gremi d'Indústries Gràfiques per rebre formació contínua a la nostra vila. S'està dissenyant també un projecte de dinamització de l'ASEMCA per dotar-la de més recursos i serveis.