dissabte, 14 de febrer del 2009

Demandes ASEMCA

Vam començar la setmana donant suport, amb l'Alcalde al capdavant, a l'Assemblea d'empresaris convocada espontàniament i entomada amb bon criteri per l'ASEMCA, bona feina la del president Eloi Tarrés i la seva Junta.

Compartim el patiment de l'empresariat, i dels treballadors/es evidentment, del territori, i recolzarem les demandes que han explicitat en els següents punts:

Demanem

Que davant d’aquesta situació siguin escoltades les següents peticions:

1. Que cal garantir que totes les mesures anticrisis adoptades per les diferents administracions per facilitar o impulsar l’activitat econòmica, arribin realment a les empreses i s’adaptin a la realitat del teixit empresarial i no siguin només bones intencions.

2. Que es garanteixi i es faciliti l’accés al crèdit i al finançament de les operacions habituals de l’activitat econòmica. Pensant sobretot en el teixit empresarial real del territori, i que aquest fet sigui immediat, doncs la situació de col·lapse és imminent.

3. Que l’Administració pública busqui els instruments necessaris per complir amb l’obligatorietat legal dels terminis de pagament, evitant ser un dels principals actors d’aquesta situació.

4. Que l’administració pública reguli de manera immediata per tal de garantir les operacions entre empreses i eviti que quedi impune la morositat i l’endarreriment dels pagaments indefinidament.

5. Que les agrupacions patronals proposin i organitzin, si aquestes mesures no s’implementen de manera urgent, accions contundents i dràstiques per donar a conèixer la situació i reclamar solucions.

I en general que es treballi en accions i polítiques:

Per evitar i controlar la morositat, aspecte que perjudica greument la viabilitat de moltes empreses.
Que defineixin una veritable política “industrial” orientada a la realitat del teixit productiu actual.