dissabte, 20 de novembre del 2010

Emprenedors i emprenedores, el nostre futur.

Des del Centre de Serveis, ubicat al Polígon del Pla de la Bruguera, s’han assessorat durant aquest 2010, uns 40 projectes d’empreses, fet que ja ha suposat la creació de 8 empreses fins a data d’avui.

Algunes d’elles han tingut l’oportunitat d’establir-se al mateix Viver d’empreses del Centre, que compta amb 17 Locals destinats al suport dels emprenedors i emprenedores del nostre municipi.

Aquest dimarts hem signat els convenis de cessió de despatxos per a desenvolupar nous projectes amb 4 iniciatives empresarials 100% castellarenques, que tenen en comú el seu caràcter innovador i el valor afegit tecnològic que aporten.

Aquests nous emprenedors i emprenedores estaran ubicats des d’ara a El Mirador, amb l’objectiu que, a part de desenvolupar la seva primordial activitat empresarial, puguin oferir el seu coneixement específic a tota la ciutadania de Castellar (estudiants, professionals, comerciants, empresaris, gent gran..), ja sigui en forma de Cursos relacionats amb el seu sector, com de Jornades o xerrades.

Justament a El Mirador, després de la magnífica acollida que ha tingut la primera onada de l’oferta formativa (320 alumnes han passat aquest últim trimestre de 2010 per les noves aules), hem presentat la proposta de cara al Gener-Març de 2011, amb 27 nous cursos que amplien el ventall tecnològic complementant-ho amb àrees més transversals (d’habilitats socials, de grups de conversa en anglès, creació narrativa...).

En aquesta línia també, juntament amb PIMESTIC, el proper divendres realitzarem una Jornada de Posicionament Web al Centre de Serveis. Una molt bona opció per a treballar les eines de la Web 2.0 i fer les empreses encara més visibles a Internet.

I des de Cal Botafoc, tot l’assessorament i suport (Tallers de recerca activa de feina, Formació Ocupacional, gestió dels Plans d’Ocupació...) per a les persones en situació d’atur i les que demanden una millora laboral, amb procediments de recerca on-line i punt de suport virtual del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Seguirem ampliant i potenciant aquest treball en xarxa, aportant valor afegit per a la ciutadania, per les entitats, les empreses i comerços de Castellar.

Joan Creus Oliveras
Regidor de Promoció Econòmica