diumenge, 4 de novembre del 2012

Cuina i alimentació (II) Promoció econòmica. cultural i social

I què es fa des de l'Administració local per donar suport a aquesta riquesa lligada al territori?

Les dues línies més clares fan referència a la creació de les millors condicions pels comerciants lligats al territori i l'alimentació; i la formació/divulgació/transmissió de coneixements.

- Apostar per la reconstrucció de l'Espai de Cuina dels Safareigs, una inversió amb finançament del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.

Tot just fa un any arrencava un espai que s'està consolidant tant per l'activitat de Formació Ocupacional per a persones en recerca activa de feina al sector, com per les noves línies estrenades en col·laboració amb l'Alfonso Fernández: Cuina de Safareig.

Cuina Vallès i el CTurisme del VO a Cuina de Safareig
 Aquesta línia de participació públic/privada amb grans professionals de la cuina, la pastisseria, la viticultura i la gastronomia en general, ha arrencat amb gran acollida.

La Marina Antúnez, fa una deliciosa descripció d'un dels Tallers esplèndids que s'hi estan desenvolupant.




- Seguir donant suport a una de les infraestructures més conegudes i usades del poble, com és el Mercat Municipal.

Aquest és un dels motors econòmics de Castellar, i representa l'epicentre de la trama comercial del nostre poble.

La bona feina dels i les paradistes, que ofereixen productes de primera qualitat és també cultura i territori.

A l'enquesta realitzada recentment per la Diputació de Barcelona, queda palesa la bona acollida del Mercat Municipal inaugurat el 2008.