dijous, 26 de novembre del 2009

La dignitat de Catalunya


Font: www.3cat24.cat
En una iniciativa inèdita, la premsa catalana ha sortit en defensa de l'Estatut mitjançant un editorial conjunt que publiquen aquest dijous la majoria de diaris amb la direcció a Catalunya. Es titula "La dignitat de Catalunya" i pretén traslladar a l'opinió pública espanyola la preocupació que genera la possibilitat que el Tribunal Constitucional emeti una sentència molt dura contra l'Estatut. El text subratlla que el dilema real és "l'acceptació de la maduresa democràtica d'una Espanya plural o el seu bloqueig" i recorda que quatre membres del Constitucional han acabat mandat, un està recusat i un altre va morir.


Dotze capçaleres publiquen l'editorial. Són "La Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", "Avui", "El Punt", "Segre", "Diari de Tarragona", "La Mañana", "Diari de Girona", "Regió 7", "El 9 Nou", "Diari de Sabadell" i "Diari de Terrassa". La premsa demana al Tribunal Constitucional que respecti l'Estatut perquè és "fruit d'un doble pacte polític", al Parlament de Catalunya i a les Corts Generals i que la ciutadania va votar en referèndum.

Després de gairebé tres anys de lenta deliberació i de contínues maniobres tàctiques que han malmès la seva cohesió i han erosionat el seu prestigi, el Tribunal Constitucional pot estar a punt d’emetre sentència sobre l’Estatut de Catalunya, promulgat el 20 de juliol del 2006 pel cap de l’Estat, el rei Joan Carles, amb el següent encapçalament: “Sapigueu: que les Corts Generals han aprovat, els ciutadans de Catalunya han ratificat en referèndum i jo vinc a sancionar la llei orgànica següent”. Serà la primera vegada des de la restauració democràtica de 1977 que l’alt tribunal es pronuncia sobre una llei fonamental ratificada pels electors. L’expectació és alta.

L’expectació és alta i la inquietud (...seguir llegint editorial conjunt) 

Per cert, fa 48 hores que vaig enviar un correu electrònic al consell editorial del Setmanari Independent "La Forja" i li vaig fer saber al Sr. Mossèn. Hores d'ara no tinc resposta per poder publicar el seu Editorial.

Dels mitjans de comunicació unidireccionals se'n diuen dogmàtics, com a mínim.