dilluns, 16 de febrer del 2009

Oficina de suport a persones en situació d'atur

Es posa en marxa a Cal Botafoc una oficina de suport a persones en situació d’atur


Aquesta setmana es posarà en marxa a la planta baixa de Cal Botafoc (c/ Sant Llorenç, 7) una oficina de suport a persones en situació d’atur, que tramitarà set nous ajuts econòmics en matèria de transport públic, formació i suport a les famílies i que funcionarà els dimarts i els dijous de 16 a 19 hores. A més de centralitzar totes les sol·licituds, l’oficina oferirà informació i assessorament sobre el ventall d’ajuts i serveis que s’ofereixen tant des de l’Ajuntament  com des d’altres administracions.

En matèria de transport públic, les persones que compleixin un determinat perfil podran obtenir una targeta T-10 d’una o dues zones al mes lliurant a l’Ajuntament una d’esgotada.

Pel que fa a la formació, els ajuts consistiran en l’exempció del pagament de les quotes de l’Escola d’Adults i dels cursos de català que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El tercer paquet de mesures té per objectiu donar suport a les famílies amb infants a càrrec. Els pares i mares que estiguin en situació d’atur podran sol·licitar descomptes del 50% en les quotes que han de pagar per la inscripció de fills o filles en entitats esportives i lúdiques que figuren en el registre municipal d’associacions i grups estables. L’Ajuntament assumirà l’import d’aquestes bonificacions establint una compensació a les entitats. De la mateixa manera, també s’ha establert una bonificació del 50% de l’import de matriculació i les quotes de l’Escola de Música, la Ludoteca i dels Casals de Vacances.  Finalment, l’import dels ajuts a famílies amb infants escolaritzats en escoles bressols es duplicarà en cas que el sol·licitant sigui una persona aturada i compleixi els requisits sol·licitats.


Font: www.castellarvalles.cat