dimarts, 22 de desembre del 2009

30 compromisos per al 2010



Hem començat la setmana amb una notícia rellevant: la signatura, per part del Govern de la Generalitat i els agents socials, d’un acord amb mesures valorades en prop de 6.000 milions d'euros per fer front a la crisi i reactivar l'economia.


Tant des del punt de vista dels ciutadans i les ciutadanes, que estan patint els efectes de la situació econòmica, com del de les Administracions, que ens ocupem i preocupem dia a dia a donar-los-hi suport en forma d’intermediació laboral, inserció, orientació i formació, entenem que la signatura d’aquest acord és una molt bona iniciativa.


El document, que es pot consultar a http://www.gencat.cat/especial/einescontralacrisi/pdf/compromisos.pdf , ha estat consensuat amb els sindicats (UGT i CCOO) i les patronals (Foment i PIMEC), i recull 30 compromisos que afecten 6 grans àrees:


- L’impuls de les polítiques d’ocupació
- La reactivació de l’economia per mantenir i generar l’ocupació
- L’habitatge
- La millora del finançament i la liquiditat de les empreses
- Una base industrial solida que inverteixi en R+D+I
- Assegurar la xarxa de protecció social


Des de l’Administració local estem expectants per veure quina forma podrem materialitzar aquests compromisos, sobretot els que afecten a la Creació de Plans d’Ocupació Local en sectors generadors d’ocupació, a l’increment de les partides de la formació a les persones en situació d’atur i a les mesures d’ajuda al finançament de les empreses del nostre municipi.


La taxa d’atur situada al 14’9% a Castellar (i 15’7% al Vallès Occidental), serà el principal indicador a millorar. Cal seguir amb empenta i decisió per fer del 2010 un any en el que definitivament es canviï la tendència, i la delicada situació socioeconòmica remunti